Változni kell és változtatni

2013. február 25. 10:07

A jelenlegi kormánypártoknak gyakorlatilag egyetlen választási ígéretük volt. Nem lesz megszorítás. Egyetértettünk. És lett megszorítás.

2013. február 25. 10:07
Makay Zsolt
Jesz.hu

A múlt politikai nemzedéke nem tud már szakítani azzal a gyakorlatával, hogy a kulcspozíciókba ne haverokat nevezzen ki, hanem mondjuk hozzáértő szakembereket. Magyarország nem oly távoli életében két nagy gazdasági konszolidáció történt. Az egyik a kiegyezés után Tisza Kálmán nevéhez fűződik, a másik Trianon után Bethlen István nevéhez. Mindkettőjüket a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség megalakulása óta példaképének tekinti. Mindkét gazdasági konszolidációban alapvető szerepe volt a külföldi tőkének. A befektetők csak olyan országba mennek szívesen, ahol gyors és professzionális az adminisztráció, kiszámítható a környezet és az állam nem rablógazdálkodást folytat.

Másképpen fogalmazva a jólét itt kopogtat bármikor, ha megteremtjük hozzá a feltételeket. Amikor külföldi tőkéről beszélek ne keverjétek össze a piacot felvásárló külföldivel, lásd cukor ipar...

Nagyobb történelmi kataklizmákat követően is néhány év alatt talpra állt az ország, ha volt megfelelő vezetés és hit. Nem mondunk le arról, hogy belátható időn belül a magyarok számára is elérhető legyen az európai uniós átlagbér. Aki ezt nem tudja megvalósítani, nem alkalmas a feladatra. Márpedig a tavalyi 3 és fél százalékos reálbércsökkenéssel éppen az ellenkező irányba haladunk. Ez elfogadhatatlan. A jelenlegi kormánypártoknak gyakorlatilag egyetlen választási ígéretük volt. Nem lesz megszorítás. Egyetértettünk. És lett megszorítás. Ráadásul olyan nagyságú, amilyen rég nem volt. Lassan mondom, hogy mindenki értse.

Ez elfogadhatatlan. Változni kell és változtatni, ez a mi generációnk felelőssége, ahogy Angela Merkel német kancellár is erről beszélt most januárban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2013. február 25. 11:29
Nézd, Zsoltika! Ahogy elnézem, ideiglenesen, hirtelen sok támogatód lett. De csak a mai napra. :) A sok idióta elvtárs most hirtelen úgy gondolja, hogy neked kell a lájkot nyomni. Bögréért. :) Persze nem gondolkodnak. Ők is tudják, hogy amit állítasz, az baromság. Ők is tudják, hogy az egykulcsos adórendszer, az új alkotmány, a kisvállalkozások adókedvezménye, a médiatörvény, a nyugdíjrendszer, egészségügyi rendszer, adórendszer átalakítása nem az égből pottyant. Csak nekik és neked így kényelmes. Lehet egymásnak nyomni a lájkot. Hülyegyerekek gyülekezete. :)
Berecskereki
2013. február 25. 11:11
Úgy látszik Makay Zsolt nagyon sok történelem óráról hiányzott, mert igencsak tévedésben leledzik.
tarackos
2013. február 25. 10:52
Csak szólok, hogy lemaradt: Bokros adja vissza a mandátumát!
imres
2013. február 25. 10:35
Nézd Makay elvtárs! Ne keverjük össze a dolgokat! Az, hogy te csak erre az egyre emlékszel, még nem jelenti azt, hogy egy volt. :) De ugye megérted, ha hülyének nézlek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!