Kongresszus előtt

2013. január 23. 08:24

Az LMP-nek tárgyalásokat kell kezdenie azokkal a demokratikus ellenzéki erőkkel, akik szintén az Orbán-rendszer ellen akarnak fellépni.

2013. január 23. 08:24
Dorosz Dávid
Dorosz Dávid blogja

„Az LMP-nek tárgyalásokat kell kezdenie azokkal a demokratikus ellenzéki erőkkel, akik szintén az Orbán-rendszer ellen akarnak fellépni. Igen: sok dologban nem értünk egyet, sokszor nagyon másképp látjuk a világot, de nagy valószínűséggel most van pár olyan minimumcél, amiben egyet tudunk érteni. Ha ez így van, akkor pedig kötelességünk beszélni egymással, megpróbálni közös nevezőre jutnunk. Azért is, hogy tisztázhassuk: a cél kettős. Orbánnak mennie kell, de 2010 nem jöhet vissza. Mert szembe kell néznünk azzal, hogy minden történelmi jelentősége ellenére az 1989-ben kialakult jogállam alapvető hiányosságokban szenvedett, súlyos hibákra épült. Gondoljunk csak az elszúrt spontán privatizációra, a reménytelenségbe taszított tömegekre, a társadalmi felemelkedés lehetőségeinek teljes hiányára, az »érinthetetlenek« sorozatos mutyijaira, a folyamatos »ki az igazi magyar« sárdobálásra, és a mindezt kísérő, nagyképű »mi mindent jobban tudunk« tempóra, az emberek végtelen hülyének nézésére.

Ezért kell a párbeszéd. Nincs más út, mert a Fidesz saját magára szabott választási rendszerének vastörvényei ezt kényszerítik ki.  Úgy gondoljuk, hogy vannak olyanok (pl. Együtt 2014), akikkel több dologban is elképzelhető, hogy egyetértünk. Velük akár szorosabb együttműködést is lehetővé tesz a javaslatunk. Azokkal pedig, akikkel főleg az Orbán-rendszer leváltása jelenti a közös pontot, a kétharmad elérése érdekében a választási rendszer adottságai mentén kialakított legszükségesebb együttműködést tartjuk a megoldásnak. Úgy látjuk, hogy ez az a konstrukció, amivel legjobban képviselhetjük a fenti kettős célt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. január 23. 23:48
LMP,(Lehet Mása Proletár) ti a harcba csak a láncaitokat veszíthetitek, amivel Karácsonyék Karácsonykor oda láncolják magagukat a pillérekhez. Hümm!
antioligarcha
2013. január 23. 13:13
Aztán Doroszkám, ha buktok azon a kongresszuson, remélem visszaadod a képviselői mandátumod. Még ott a kongresszuson. Az LMP országos listára ugyanis egy LMP kongresszus tett fel, így annak is adhatod vissza. Azt csak nem akarhatjátok a többi árulóval, hogy megszűnjön az LMP frakció ?
devlaci2
2013. január 23. 12:17
politics can be different - they said http://devailacipost.tumblr.com/post/41270582736/lmp-kongresszus-politics-can-be-different-they-said
devlaci2
2013. január 23. 12:16
politics can be different - they said http://devailacipost.tumblr.com/post/41270582736/lmp-kongresszus-politics-can-be-different-they-said
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!