Ki nyert vasárnap?

2012. december 04. 08:38

Dicséretes kitűnőre vizsgázott Bajnai Gordon is, aki az ezúttal valóban jól formált, meggyőzően előadott beszédében – az őt követő Mesterházy Attilával éles ellentétben – nem csak ígérte, de be is tartotta szavát.

2012. december 04. 08:38
Michnai Attila
michnaiattila.hu

„És lengett, lobogott a számtalan nemzeti színű zászló, hogy az elvétve itt-ott feltűnő, provokatív politikai tartalmú feliratok, de talán még a sárga csillagos kitűzők is a nagy összhang, egyetértés nyomán egyszer csak nyilvánvalóan kínossá, oda nem valóvá váljanak.

De dicséretes kitűnőre vizsgázott Bajnai Gordon is, aki az ezúttal valóban jól formált, meggyőzően előadott beszédében – az őt követő Mesterházy Attilával éles ellentétben – nem csak ígérte, de be is tartotta szavát, miszerint az egyetértés, az ordas eszmék elleni összefogás jegyében ezúttal eltekint a napi-, pláne pártpolitikai tárgykörű kitételek felhánytorgatásától. Ehelyett inkább a mindkét oldal által erősen megfontolandó alkut ajánlott. Hogy tudniillik legyen végre vége már a magyar politika hidegháborújának, a megbélyegzősdinek, amely szerint a jobboldal egyenlő volna a nácizmussal, a bal pedig ugyanakkor a nemzetietlen kommunistasággal! Ami közben a valódi, és nézeteiket a nagy nyilvánosság előtt is vállaló igazi rasszisták nevető harmadikként, éspedig parlamenti mandátum védelmében kedvükre szórhassák a világba a magyarságot megszégyenítő, beteg gondolataikat…

Mindezek után következett Mesterházy Attila, a maga ügyetlenül kimódolt beszédével (ahogy az ateista MSZMP jogutódjának elnöke egy alapvetően zsidó szervezésű rendezvényen a keresztény adventről érzeleg), és a helyzetet aprópénzre váltva sanda, napi politikai manőverrel próbálna a kétharmados kormányerő elnökének diktálni. Miként ugyebár az az orránál tovább nem látó, buta politikus képeként ama nagykönyvben is nyilvánvalóan szerepel…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hera48
2012. december 05. 09:19
Inkább ezzel törődnétek a Zsidok helyett !!! Figyeljünk a rászoruló gyermekekre! Mára Magyarországon közel négymillióan élnek a létminimum alatt, másfél millióan a szegénységi küszöb környékén, és ami a legriasztóbb: közel ötszázezer gyermek éhezik. Az MSZP Mikulás napján rájuk szeretné felhívni a figyelmet. Úgy véljük, az ünnepek alatt különösen figyelnünk kell a rászoruló gyermekekre, így aki teheti, saját lehetőségeihez mérten valamely segítő civil szervezeten keresztül juttasson el számukra apróbb-nagyobb figyelmességeket.
Hera48
2012. december 05. 09:18
Inkább ezzel törödnétek a Zsidók helyett !!! Most éppen ezen csámcsogtok hetek óta ? Figyeljünk a rászoruló gyermekekre! Mára Magyarországon közel négymillióan élnek a létminimum alatt, másfél millióan a szegénységi küszöb környékén, és ami a legriasztóbb: közel ötszázezer gyermek éhezik. Az MSZP Mikulás napján rájuk szeretné felhívni a figyelmet. Úgy véljük, az ünnepek alatt különösen figyelnünk kell a rászoruló gyermekekre, így aki teheti, saját lehetőségeihez mérten valamely segítő civil szervezeten keresztül juttasson el számukra apróbb-nagyobb figyelmességeket.
Soma
2012. december 04. 12:09
Nem gondoltam volna, hogy Gordon lesz a példakép! Minden jót, Michnai úr!
balbako_
2012. december 04. 11:58
Akkor is felmerült e kérdés amikor együtt hajtották végre az IMF parancsait?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!