A Fidesz a BKK-val szemben emelte a jegyek és bérletek árát

2012. november 06. 22:54

A 8% körüli emelést tartalmazó tervet kívülről kényszerítették rá a BKK-ra. Szakmailag vállalhatatlan, hiszen 4% felett 10 forint tarifaemelésből 1 forintnál is kevesebb (!) folyik majd be a BKK kasszájába, a többi „elúszik”.

2012. november 06. 22:54
Pongrácz Gergely

Mindenki elsiklott egy fontos mozzanat felett a múlt heti Fővárosi Közgyűlésen. A BKK mint a tömegközlekedésért felelős szakmai szervezet nem szignálta - mert nem támogatta – a tömegközlekedési tarifák emelésről szóló fideszes javaslatot.

A BKK két hete - komoly viták után - egy 4%-os emelés támogatásáról döntött. Az árak ugyanis már ma is igen magasak - a visegrádi országok fővárosaiban kb. 40%-kal olcsóbban lehet havibérletet venni! A 4%-os áremelésből emiatt mindössze 1,2% körüli többletbevétel származna, a csökkenő utasszám és a növekvő bliccelés miatt. Ezért már ezt az emelést sem egységesen szavazta meg a BKK Igazgatósága (IG). A 8% körüli emelést tartalmazó tervet azonban már kívülről kényszerítették rá a BKK-ra. Ez szakmailag vállalhatatlan, hiszen a 4% feletti második 4% emelés elképesztően rossz mutatókkal rendelkezik: 10 forint tarifaemelésből 1 forintnál is kevesebb (!) folyik majd be a BKK kasszájába, a többi elúszik.

Árulkodó volt, ahogyan Tarlóst István félrebeszélt Hanzély Ákos képviselő kérdésre: Miért nincs BKK szignó a tarifaemelés előterjesztésén?: - „A BKK nem előterjesztő”. Az is feltűnő volt, hogy senki nem tájékoztatta a közgyűlést a BKK IG előző napi határozatáról, amely szerint az igazgatóság nem támogatja a Fidesz által az utasokra erőltetett 8%-os és 15%-os javaslatokat. Különvéleményemben kiemeltem, hogy ez a díjemelés szakmailag teljesen értelmetlen, ezért az előterjesztést nem lehet támogatni.

Úgy látszik, hogy a fideszes politikusok már nem csak az ellenzék, hanem a szakértők véleményére sem kíváncsiak.

Pongrácz Gergely
BKK igazgatósági tag

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2012. november 07. 07:33
Maléter Pál is ellenezte a Fidesz jegyár emelését? Hümm!
Next adósság
2012. november 07. 07:18
Pongrácz elvtárs a Fidesz az már csak ilyen,nem elég, hogy 1967 óta folyamatosan emeli a Fidesz az árakat Bajnai elvtársnak még csináltak 21.779 milliárd adósságot. Főleg a Fideszes Nyers Rezső és a Fideszes Bokros Lajos. Rátok fogok szavazni LMP-sek ti biztosan leviszitek a havibérletem árát 18.000 Ft-ra. Hümm!
nyugalmazott tanár
2012. november 07. 07:03
Bajnaiék Demszkyvel közösen ennek a kétszeresével emeltek. Hol lennének a jegyárak, ha a szoci kurzust nem zavarják el? Valahol az 500 körül.
Secnir
2012. november 07. 06:57
a bkv jegyáremelésről is a mocskos imf tehet, ők kérték -mit kérték, követelték- személyesen orbánviktortól az asztalt csapkodva pfejjj...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!