Gyűrődés egy alapjogért

2012. október 09. 18:54

A választójog alapjog, s ahogy más alapjogok gyakorlását sem kötheti adminisztratív előfeltételhez az állam, így a választójogét sem.

2012. október 09. 18:54
Mihancsik Zsófia
Galamus

„Hat választást csináltunk már végig együtt, mi nyolcmillióan, minden fennakadás nélkül, hiszen ezekre a választásokra az volt a jellemző, hogy – mivel szerepelünk mindenféle névjegyzékekben – időben, pontosan megkaptuk az értesítést arról, hogy ott vagyunk a választói névjegyzékben is, és ha úgy kívánjuk, adott napon, adott körzetben, adott címen leadhatjuk a szavazatunkat.

A választójog alapjog, s ahogy más alapjogok gyakorlását sem kötheti adminisztratív előfeltételhez az állam (a szóláshoz, a véleménynyilvánításhoz, az emberi méltósághoz, a jó hírnévhez való jogunkat sem kell kérvényeznünk az államtól), így a választójogét sem. (...)

Egyenesen elképesztő, hogy nemcsak alázatos kérelemmel kell fordulnunk a magyar államhoz az alapjogunk gyakorlásának »tudomásul vétele« érdekében, hanem ez az állam, amelyet mi tartunk fenn, mi működtetünk a saját pénzünkből azért, hogy a mi jogaink védelmében és a mi tetszésünknek megfelelően intézze a közös ügyeinket, még azt is előírja nekünk, hogy milyen módon intézhetünk hozzá kérelmet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Charlie Chan
2012. október 10. 07:32
Az egész Galamuszi társaság elmehet szavazni, ha akar. Regel, majd szavaz. Kész. A demokrácia részvételi dolog, ezt pedig nem korlátozzák, ha csak az nem korlátozás, hogy négy éven át most nem nézhetik tévében, ahogy Fideszes képviselőt vernek a rendőrök. Nézze a régi videókat.
Szaki
2012. október 10. 07:28
Meddig tudják még ragozni ezt a marhaságot?
Negue
2012. október 10. 00:38
Zsófika! Jó gyűrődést kívánok!
Dad Zoli
2012. október 09. 22:14
A választójog eleve adminisztrativ, zsófika..vagy uyg képzeled, hogy mész az utcán, köpsz egyet egy karikába, aztán minden zsir, süti? A faszt. Mindennek megvan a rendje.Most egy kicsit markánsabb, mint máskor.Ez van.De ggondolom, ti szaladtok egyszerre regisztrálni, mert ekkora táborral muszáj leváltani azorbánt, nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!