A mostani rendszerszintű korrupcióról

2012. október 04. 09:28

Ezek nagyságrenddel rosszabbak, mint a szocik és Gyurcsány voltak, minőségileg is korruptabbak, nem csak mennyiségileg.

2012. október 04. 09:28
Kopiás Attila Steve
KA_Steve tumblr

Érdekes egyébként, hogy amikor olyan emberekkel beszélek, akik politikailag az elmúlt két évben kezdtek aktivizálódni (vagy koruk, vagy a növekvő felháborodás miatt), tök nehéz elmagyaráznom, hogy az egykorvoltnyolcév rendszerszintű korrupciója miben különbözött a mostani rendszerszintű korrupciótól.

De többek között ebben. Verók és bűnbandája pl. rendszeresen nekiugrottak a Hunyadi térnek, Nagymező utcának, önkormányzati ingatlanoknak. Próbálták titokban 50 évre szinte nulla forintért »bérbeadni« a teljes piaccsarnokot, próbáltak vágási engedély nélkül fákat vágni, próbáltak kamu életveszélyességet bizonyíttatni a főkerttel, lepukkant üzlethelyiségért cserébe odaadni Andrássy úti épületet stb., és gyakran sajnos sikerrel is jártak. De ha és amikor néha sikerült a KEH-het, az ügyészséget, a rendőrséget, vagy akár valamely szomszédos kerület illetékességbe varázsolt jegyzőjét rászabadítani az ügyre, akkor rendre újra és újra meghátráltak, hogy némi pihenés után máshogy, de ugyanazon a szinten kezdjenek bele. A mai formák meg nem csak hogy szinte minden ilyen »fellebezési« lehetőséget meghódítottak maguknak, de ha mégis találsz valami mentsvárat, akkor fogják magukat és minden egyes alkalommal egyszerűen felülírják a játékszabályt és lefuttatják ugyanazt.

És ha azt mondom, hogy ezek nagyságrenddel rosszabbak, mint a szocik és Gyurcsány voltak, hogy ezek minőségileg is korruptabbak, nem csak mennyiségileg, akkor azt nem csak valami »nem túl jó, de azért nem is olyan gáz« helyzethez képest, hanem tényleg az eddig általam ismert legrosszabb kormányzáshoz viszonyítva értem…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
J.Zs
2012. október 04. 22:14
Lassan elkopik a nyelvetek! De a töpszli élvezi!
lelánczi
2012. október 04. 12:52
Ezt én úgy hallottam, hogy a szocik egyénileg tolvajkodtak, a Fidesz viszont szervezett rablóbanda, az ügyészség és a rendőrség közreműködésével. Azért nem kell az IMF, mert az beleszólna az osztozkodásba.
Ászok
2012. október 04. 11:58
Én kritikus voltam a szocikkal szemben is mert a korrupció és a lopás akkor is az ha a mi kutyánk kölyke követi el. De talán a kádári korszak után nosztalgiából hagytak élni. De a jelenlegi hatalmat gyűlölöm mert amellett ,hogy milliárdokat lopnak ezért engem tesznek felelőssé és engem büntetnek. Az ország erkölcsi és morális állapotáért a mindenkori vezetés a felelős. Sajnos a magyarság tragédiája, hogy mindíg a vezetői tették tönkre és nem külső erők és ez ma sincs másként.
Liquid
2012. október 04. 11:47
Hagyóék egy kissé maffiaszerűbbnek tűntek azért, mint a mostaniak, bár lehet, hogy mennyiségileg kisebbek voltak. És demokráciából is nagyobbat buktak a szocik 2006 őszén, illetve Gyurcsány 3 éves vesszőfutása idején.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!