Újabb akadály a demokratikus választási eljárásban

2012. szeptember 08. 00:24

Ez a FIDESZ-LMP új jelölési rendszer egy politikai trükk, amely az a célja, hogy a jelenlegi kormánypártokkal szemben álló valódi pártok esélyeit csökkentse. Fantomjelölteket tesz fel a szavazólapra hogy a „nagy választék” látszatát keltse.

2012. szeptember 08. 00:24
Tóth Zoltán
A szavazatok erejével...

„A FIDESZ és az LMP egyetért abban, hogy a választópolgárokat ki kell zárni a jelölési folyamatból.

A kormánypárti frakcióülés, majd az ezt követő miniszterelnöki bejelentés újabb akadályokat hozott létre a választások demokratikus folyamatában. Újdonság azonban, hogy az LMP is felcsatlakozott az akadályépítőkhöz, bár egyenlőre nem tudni, hogy tudatlanságból vagy a 2014. év választási felkészülés és a FIDESZ-szel való együttműködés részeként.

Az elhangzott bejelentés szerint az ajánlószelvényekkel való választópolgári jelölés helyett, a pártok egyoldalú jognyilatkozattal állítanak jelöltet, a szavazólapra az kerül fel, akit a pártelnök megbízhatónak tart. (...)

A javaslat szembe megy a világ demokratikus országaiban támogatott választási eljárási folyamatokkal. Franciaországban, Nagy-Britanniában és az USÁ-ban a pártok arra törekszenek, hogy már a jelölés folyamtába aktívan és tömegesen vonják be a választópolgárokat. Az unió 10 országában már preferenciális szavazási módszer van, vagyis bármely választópolgár »erősorrendet« állíthat fel szavazatával a párt jelöltjei között. A fejlődő demokráciákban bevonják és nem kizárják a polgárok részvételét a jelölési folyamatból.

Ez a FIDESZ-LMP  új jelölési rendszer egy politikai trükk, amely az a célja, hogy a jelenlegi kormánypártokkal szemben álló valódi pártok esélyeit csökkentse. Fantomjelölteket tesz fel a szavazólapra hogy a »nagy választék« látszatát keltse. PR fogás ez a javaslat, amely illeszkedik a jelenlegi kormánypárt furfangos, a polgárokat átverő törvényjavaslatai közé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2012. szeptember 10. 06:15
Zolika a 22.000 milliárdotok is ilyen akadály a demokratikus választási eljárásban. Ti vagytok az adóssághegy egyik oldalán a másik oldalon meg a demokratikus választás. Járjatok el, vagy fel a hegyen keresztül. Adóssághegymászófelszerelés kapható az Adóssághegymászófelszerelés- boltban, 640.000 napra való élelmet vigyetek magatokkal. Pár köbméter vizet is vigyetek az 1800 Ft/m3 -es ből.Gázt is vigyetek magatokkal,-Szénmonoxid-. Az eü járulékot sem felejtsétek el előre befizetni, - 6500 Ft/hó- mert lejár az eű kártyátok. Ne feletsetek el hegymenetet kapcsolni, mert tönkre megy a kinai erőátviteli tárcsa a Kup Lung
oskar
2012. szeptember 08. 10:55
A kopogtató cédulákat eladták. Ez a piac. Ez a kapitalizmus.
Zod
2012. szeptember 08. 10:48
És ha esetleg megmarad az ajánlószelvényes rendszer,akkor majd a Tóth eftás elmagyarázza,hogy az miért elfogadhatatlan...
exxbeem
2012. szeptember 08. 10:02
Az MSZP láthatóan semmit nem tanult a múltból, ugyanolyan szánalmasak, mint a nagy bukta előtt voltak. Még szánalmasabbak, mint a Fidesz. Magyaroszág meg van baszva!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!