Néhány tény Tóth Zoltán írásával kapcsolatosan

2012. szeptember 08. 00:36

Az ajánlócédula rendszer az MSZMP nyomására került be 89-ben a választójogi törvénybe, mert az állampárt ezzel a technikával akarta kiszorítani az ellenzéki pártokat a versenyből. Az állampártot többek között Tóth Zoltán képviselte a tárgyalásokon.

2012. szeptember 08. 00:36
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Néhány tény Tóth Zoltán írásával kapcsolatosan.

1)Az ajánlócédula rendszer az MSZMP nyomására került be 89-ben a választójogi törvénybe, mert az állampárt ezzel a technikával akarta kiszorítani az ellenzéki pártoka versenyből. Az állampártot többek között Tóth Zoltán képviselte a tárgyalásokon.

2) Az elmúlt években - Tóth Zoltán leszámítva - minden szakértő a rendszer eltörlése vagy alapos átalakítása mellett érvelt, mert az velejéig korrupt volt és indokolatlan mértékben szorította ki a versenyből az újabb politikai szereplőket.

3) Az LMP megalakulása óta küzd az ajánlócédula rendszer ellen, csúsztatás azt állítani, hogy most csatlakozott volna fel bármihez is.

4) Tóth Zoltán láthatóan képtelen szakmai alapon közelíteni az LMP választási rendszert érintő javaslataihoz, az LMP választási koncepciójáról azt állította a nyilvánosságban, hogy az aránytatalanabb rendszer lenne, mint a Fideszé, pedig bármelyik első éves politológus megmondaná, hogy az egy szinte teljesen arányos rendszer lenne.

5) Nagy-Britanniában egyszerű kauciót kell letenni és bárki indulhat a választáson. Franciaországban még erre sincs szükség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
exxbeem
2012. szeptember 09. 19:29
Na mi van? Kimoderáljátok a nektek nem tetsző hozzászólásokat? Megy itt is a kemény neokommunista Fideszes cenzúra, mint a közmédiumokban? Szánalmas!
zolinho723
2012. szeptember 08. 13:02
Agyő mindenkinek.Holnap indulok angliába.FIDESZ -akkor se regisztrálok ha a kiflicsöcsű lesz..p.Pusztuljatok bele a szabadságharcba(családostól megyek-soha nem jövök vissza csak látogatóba.Köszönöm elmúlt 22év.viszlát
oskar
2012. szeptember 08. 11:18
Piacgazdaság van, nem? A céduláknak van kereslete. Akinek van tőkéje azé. Ilyen egyszerű. Ez a kapitalizmus. Tóth úr ne tudná? Hiszen ő már 22éve úr és nem elvtárs.
yetee
2012. szeptember 08. 10:12
Arról nem beszélve,hogy a fidesz eddig miért nem akart regisztrációt bevezetni,eddig nem hiányzott,csak most,mikor a vesztét érzi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!