Arcul csapott áldozatok

2012. augusztus 23. 07:24

Egyes szerzők igyekeznek különbséget tenni a náci és a bolsevik diktatúra között.

2012. augusztus 23. 07:24
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

„Különös cikkeket olvasni manapság a hazai baloldali és liberális sajtóban. Egyes szerzők igyekeznek különbséget tenni például a náci és a bolsevik diktatúra között. Méghozzá különös okfejtéssel, amely szerint a náci diktatúra eleve elvetemült volt, és rosszat akart. A bolsevik viszont jót akart, még akkor is, ha forradalmi hevületében maga is megdöbbent azon, hogy mennyi emberáldozaton, kivégzésen és likvidáláson, mekkora terrorhullámokon át vezet az út odáig. Ma már ott tartunk, hogy a baloldali sajtóban olyan szegénylázadásként jelent meg a Kun-féle Tanácsköztársaság emléke, amely az írás szerzője szerint komoly figyelmeztetés lehet a mai kormány számára is. Másutt pedig arról olvashattunk, hogy az 1956-os forradalom is a diktatúra és a tömeggyilkosság képét öltötte, hogy a zsidóüldözésről már ne is beszéljünk.

Mi folyik itt? Lemondtak volna a civilizáció alapvető értékeiről azok a politikai körök, amelyek eddig mindig is a humanizmus iránti elkötelezettségükkel dicsekedtek? Vagy íme, mindent felülíró mértékben nyilvánul meg megint a balliberális oldal kettős mércéje? Netán egy új, már megálmodott, bosszúszerű, balos diktatúrának akarnak megágyazni ezek a legitimációs kísérletek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2012. augusztus 23. 11:40
a kommunista diktatura 100 millió halotja, az igazi dicsősség!!!!!!!!
states
2012. augusztus 23. 09:49
Csak a példa kedvéért, az Heller, aki most szakmányba diktatúrázik annak a Lukácsnak a tanítványa, és amúgy akit máig mesterének tart, aki a vörösterror idején kiskatonákat lőtt agyon, konkrétan kivégzőosztag tagja volt, mert azok nem voltak hajlandók bevonulni a vereshadseregbe. Ágicánk egy valóságos élő kapocs Kun Béla és a napjaink balnáciai, az úgynevezett baloldal között.
durrbele
2012. augusztus 23. 09:10
Fidesz meg bújtatja őket.Prominens komcsi vezérek ülnek ma is soraikban.Sőt miniszteri székeket kapnak jutalmul!A nép meg Nagy Imrét példaképnek! Tébolyult hülye ország.
nyoooc
2012. augusztus 23. 09:10
A két diktatúra igenis különböző volt! Csakhogy egyik sem volt különb a másiknál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!