Hosszú út a bíróságig

2012. július 10. 18:19

Szegény Kolompár Orbán egy év tíz hónapot kapott. Méghozzá letöltendő büntetést!

2012. július 10. 18:19
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

„Igaz, csak első fokon. Az ügyész persze kevesellte mindezt, szigorításért fellebbezett. Kolompár Orbán viszont sokallta. Szerinte pusztán azért bánt el vele ilyen cudarul a bíróság, mert ő cigány. Mint kiderült, mártírnak érzi magát, mártíromságát pedig Nagy Imre és Mindszenty József vértanúságához hasonlította… Ezek szerint ma sincs még tisztában annak a vezetői tisztségnek a jelentőségével, fontosságával és tekintélyével, amelyet betöltött. Ha tisztában lenne vele, józan kijelentéseket tenne.

Mint ahogy józan maradt volna egész önkormányzati működése alatt. Csak az a baj, hogy a többségi társalom sok-sok tagja most igazolva látja előzetes félel­meit, amelyek szerint nem szabad szabad a cigányok kezébe adni saját sorsuk irányítását. És főként az ehhez szükséges támogatási összeget nem. Tény, hogy ezen a téren nem Kolompár Orbán és társainak ügye jelenti az első problémát. Már korábban is készültek olyan hivatalos jelentések, például számvevőszéki beszámolók, amelyek a romák felzárkóztatására kiutalt állami pénzek elkallódásáról tudósítottak. Már azokban az években is élt az a hamis és álságos állami szemérmesség, amely nem mert utánanézni s utánamenni az ilyen-olyan módon, de mindenképpen haszontalanul elcsorgó forintoknak.

Pedig kellett volna. S nem csak a roma szervezetek s roma programok esetében! Minden államilag kiutalt támogatás sorsát ellenőrizni kell. Könnyű ezt a hatalom bizalmatlanságának, a romák esetében pedig rassziz­musnak nevezni. Csakhogy itt nem az állam pénzéről van szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2012. július 10. 19:14
"a romák felzárkóztatására kiutalt állami pénzek elkallódásáról..." Tessék? Éééén? Milyen pénzek?
heep
2012. július 10. 18:32
"állami pénzek elkallódásáról " Én a Sinkovicsnak ítélem az év eufemistája térdszalag rend kitüntetést. Vazze, egyszerűen ellopták, de közben persze rasszistáztak ezerrel.
Erik a Narancs
2012. július 10. 18:22
Szamoljon el Kolompar ORBAN is es Viktor ORBAN is !!!
kjkj945
2012. július 10. 18:21
Hosszú!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!