Az őrült levágja fülét: Puzsér és a csillagok

2012. június 04. 19:33

A „nagyotmondás koronázatlan királya” megnyilvánulásai inkább emlékeztettek egy zárt osztályról szabadult őrültre, mintsem egy valamiféle szakmai mondanivalóval bíró kritikusra.

2012. június 04. 19:33
Meszlényi Bálint
NOL

„A negyedik széria egyébként csupán egy ponton mutatott változást az előzőekhez képest. Ez azonban jelentős volt: úgy tűnik, hogy a fentiek csupán körítései voltak egy magát »független értelmiséginek« nevező személy, Puzsér Róbert felemelkedésének. Ő az, a zsűriben a »megmondóember« szerepén túl a »nézettségtöbbszöröző« funkciót látta el.

A »nagyotmondás koronázatlan királya« megnyilvánulásai inkább emlékeztettek egy zárt osztályról szabadult őrültre, mintsem egy valamiféle szakmai mondanivalóval bíró kritikusra. Merthogy az általa elmondott bírálatok szakmai értéke egy tízes skálán valahol az egyes környékén mozog. Ennyi szakmai értelemben vett hülyeséget ugyanis már rég hallottam egy helyen. De vajon ez a nézők számára is egyértelmű volt? Az lenne a tanulság, hogy elég idióta metaforákat ismételgetni, és a nézők bárkit imádni fognak?

A dolog persze nem ilyen egyszerű. Puzsér Róbert zsűriben való szereplése egyáltalán nem véletlen. A műsor szerkesztőinek célja egyértelműen az volt, hogy nyugati mintára a zsűri többi tagja által szolgáltatott mézes-mázas udvarias körök mellé beültessenek egy »sötét lelkű« gonoszt, aki mindenkinek beszólásokkal keseríti meg életét. Mindehhez tökéletes alanyt találtak Puzsér személyében. Csapó indul, kezdődhet a cirkusz!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csadtoselemér
2012. június 07. 22:06
Na nehogy már jobbos legyen Puzsi. Ez a tipikus destruktív csávó, akinek az égvilágon semmi sem jó, mindenbe bele kell kötnie. Magamutogató, okoskodó senki.
vahur
2012. június 06. 13:41
Pedig ezzel a proletár tempóval akár NOL-os agitprop munkás is lehetne!
Antigoné
2012. június 05. 18:21
Alighanem beletrafált a közepébe!:)
OmegaMale
2012. június 05. 18:21
Nem inkább az fáj Puzsérban a NOL-nak, hogy baloldalisággal nem volt soha vádolható? Azért nézzük meg, kik ülnek abban a zsűriben Puzsér mellett. Mindenbe bele lehet magyarázni a politikát, mert az ember világképébe nem fér bele, hogy valaki bizonyos tekintetben elfogadható, más aspektusban viszont nem. Hajós és Hernádi törzsgyökeres Heti Hetesek, Lia Dörner elől menekült el... Minden bizonnyal Ők a picsogós, mindenre 8+ pontot adó, rendszerint egyhangúan összeszavazó stílusuk jobban beleillenek a baloldal mindekori tényszerűségét, tévedhetetlenségét, axiómaszerű sikerességét kivetíteni akaró imidzsébe, mint az unortodox szabadságharcos Puzsér. Tádá, már sikerült is az egészbe belemagyarázni! =D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!