A Puzsér-faktor

2012. május 07. 11:11

Puzsér a Csillag születikben hétről hétre azokat a mondatokat fogalmazza meg, amelyek értékelő kritika híján a magyar ítészek puha tollaiból hiányoznak.

2012. május 07. 11:11
Klebelsberg Karina
Irodalmi Jelen

„De ki is az a Puzsér Róbert? Az egyetlen kritikus, aki celebbé tudott válni a mindig méltatlankodó, de az őszinte gesztusokban nem éppen bővelkedő országban. A Csillag születik tehetségkutató show zsűritagjaként zúdítja a versenyzőkre kemény hangú észrevételeit, de a HírTv-ben, a Magyar Televízióban, a Budapest Tévében is találkozhattak vele a nézők. Az olvasók pedig a Kulturpart.hu portálon lájkolhatták az írásait, és rádióműsorokban is feltűnt már a hangja.

Puzsér a Csillag születikben hétről hétre azokat a mondatokat fogalmazza meg, amelyek értékelő kritika híján a magyar ítészek puha tollaiból hiányoznak. Ezt a néha szemtelen, éles bírálatot, frappáns és indulatos stílust nevezhetnénk a kritikusi beszéd Puzsér-faktorának. Talán alkalmas lehet arra, hogy irodalmáraink összekapják magukat, megkeményítsék tollaikat, és odamondjanak a szellemi kút mérgezőinek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Borbála
2012. május 10. 21:02
Már bocs, de Puzsér egyáltalán nem frusztrált és nagyképűnek se tartanám. A furcsa csodabogár jelző jobban illik rá. De ha normálisan működne a világ és benne a média különösképpen, nem lenne szükség Puzsérra és akkor illethetnék ennél rondább jelzőkkel is. Sajnálatos, de a ker. tévék világába úgy kellett Puzsér mint egy falat kenyér:)Nem minta ő, hanem jó lenne ha követői akadnának.Évek óta mást se hallunk, miután színvonaltalan gagyi műsorokkal tömik a fejünket (már akiét lehet ugye)hogy erre van igény! Na Puzsér jött, látott, győzött és általa sokan szeretnék jelezni az illetékeseknek, hogy nem erre van igény!Helyettünk megmondja:) A stílusán (esetleg) lehet vitázni de a mondandóján nem.
Antigoné
2012. május 10. 20:51
Klebersberg kisasszony (esetleg asszony) kissé messze esett nagynevű elődjétől( Klebersberg Kunó),stílusában ("dzsediharc" brr..az eredetiben)és mondandójában egyaránt. Puzsértól már náthát kapok (nem elég a pollen), egy frusztrált, nagyképű pozőr. És ez a minta. Szomorú.
Soma
2012. május 10. 15:27
Igen! A tucctucc többet ér, mint az opera! Hajrá, Puzsér! Felvételről megnéztem ennek a nyúlós, nyálas, odamondogatós hülyeséggel párosított zsűrimunkának két megnyilvánulását! Uggyan kérem! Annak idején ciki volt Zámbó Jimmy, manapság Szíj Melinda is ciki! Az angolul vinnyogó, egzaltált, hang nélküli félőrültek a menők! Jimmynek jó hangja volt, a számai nem arról szóltak, hogy csak "anyaggal" lehet kibírni az életet! Szíj Melinda pedig egy csiszolatlan gyémánt volt! Még mindig a kábszer piac uralja a "könnyűipart". A szóban forgó zsüriben tiszteletem Hernádi Juditnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!