Igazságdolgozat

2012. május 04. 07:22

Istenem, milyen jó is annak a kormányoldalnak, amelyiknek ilyen ellenzéke van: az emberek nem a benzinártáblára emelik fásult tekintetüket, hanem a fáradhatatlan mulattató óriásra.

2012. május 04. 07:22
Kiss László
Magyar Hírlap

„Igen, mert ekkor derült ki az igazság. A rendszeres bérmálkozáskor. Mégpedig kíméletlenül. Hiszen aki ilyet mond, az alighanem végtelenül egyszerű, műveletlen, zavart lélek, s egy csapásra kiírja magát az úriemberek világából. Mint ahogyan aztán azok is, akik mindezek ellenére – akár még kéretlenül is – mellé állnak, s nem engedik el egy ócska ember kezét. Azt a kezet, amely aztán áldást oszt, eltévedt kislány szurtos pracliját fogja, megtévedt emberek fejét veri, szemét lövi – ha nem is s. k. –, és saját szívének helyét keresi, ha felhangzik a Himnusz. Nem, nem engedik el, legfeljebb csak pillanatokra, arra a kis időre, amíg tapsolnak neki. Mert nem szégyenkeznek, nem abcúgolnak vagy hallgatnak. Nem. Még ünneplik is. Mi az hogy, nagyon is. Mert ha nincs ünneplés, nincs produkció. Mi, nemdemokraták meg csak leshetünk. Figyelhetjük a műsort, mint Katus a gázórát. Ha tetszik, ha nem.

Mert műsor az van, volt, lesz – élt, él, élni fog –, »elő vagyunk fizetve rá«, mint hajdan a Pravdára. És ez az ezereszű ötletember, ha már fizetünk, szolgáltat érte. Nem hagyja, hogy unatkozzunk, hogy az unalom öljön meg bennünket, hanem inkább – miközben őt figyeljük – a sárga csekk. Istenem, milyen jó is annak a kormányoldalnak, amelyiknek ilyen ellenzéke van: az emberek nem a benzinártáblára emelik fásult tekintetüket, hanem a fáradhatatlan mulattató óriásra. Aki aztán az érdeklődést újabbnál újabb ötletekkel hálálja meg. Miközben a szívszaggató repertoárdarabokat – lásd Katus, gyerektalálás, avasi családlátogatás – mindvégig műsoron tartja, szenzációs új mutatványokkal lép a publikum elé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. május 05. 15:53
Rubik Ernő csinálhatna egy bűvös kockát a kocka egyik sarkán a Gyurcsány elvtárs lenne az átlós sarkán meg a szakdolgozat a harmadik sarkon a 22.000 milliárd a negyediken az IMF a feladat a kockán egymás mellé kerüljön Gyurcsány elvtárs és a szakdolgozat a másikfelén meg az IMF a 22.000 milliárddal kerüljön össze. Gyurcsány elvtárs ki állna a kockából mint régen a szarvas a Volgából, vagy mint Bokros fogából a fájdalom. 3Dés Gyurcsány elvtársra gondolok.
Krupp Skya
2012. május 04. 15:31
Marx revidiálhatja azt álláspontját, hogy "a proletáriátus a harcban csak a láncait veszítheti", arra, hogy a proletáriátus a harcban a láncait és a szakdolgozatát veszitheti el.:))))))
arszlan
2012. május 04. 09:27
Még nincs Gyurcsány ügy Gyurcsány Ferenc alaptalan gyanúsítgatását követően nekikezdtem a szakdolgozataim előkerítésének, mert a FIDESZ szerint nem a vádlónak, hanem a vádlottnak kell bizonyítani. Tehát mindennel meg lehet vádolni a szakdolgozataimmal kapcsolatban, mert nincsenek meg. Őszintén előre meg kell bánni bűneimet, mert egyiket se találtam, ezért bűnös is lehetek. Hogy bizonyítsam akkor az ártatlanságom, ha nincs meg amivel védekezhetek. Na,de akkor mi ellen védekezzek, ha nincs is meg ami ellen kellene: - Ha nincs károsult, akkor nincs kár, - ha nincs hulla gyilkosság sincs, - ha nincs szakdolgozat, nincs plágium se. A hiteles szakdolgozat példány felkutatása és független szakértők vizsgálati eredményét követően derülhet ki, hogy van vagy nincs Gyurcsány ügy?, Addig csak etikátlan újságírókról és gátlástalanul terjesztett hamis vádról beszélhetünk. Lehetséges, hogy már náluk van a szakdolgozat, akkor elő a farbával! Derüljön ki az igazság! Amennyiben fennáll a plágium ténye, akkor Gyurcsány Ferencnek is el kell tűnnie a politikából, függetlenül attól, hogy nem azonos súlyú ügyről van szó, mint Schmitt Pálé.
peninsulavaldes
2012. május 04. 08:42
Ez leginkább elkeserítő, hogy az ellenzék ennyire pocsék. Bár ettől még nem kéne Ferencet egy bukott alakot emlegetni, hanem másról is lehetne beszélni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!