De, mi nyerjük a legtöbbet!

2012. április 13. 11:20

A Fidesz gazdaságpolitikáját úgy lehetne tömören összefoglalni, hogy eddig azt kellett tisztázni, ki ül a farok melyik végén.

2012. április 13. 11:20
Seres László
Seres László
HVG

„A fülkeforradalom óta eltelt időszak számos példát szolgáltatott a kormány kreatív jogértelmezésére, törvényalkotási minőségére és mennyiségére, jogállami kérdéseket is felvető államosítására, nettó lenyúlásaira, közpénzben is utazó baráti oligarchák helyzetbehozási kísérleteire. Ők maguk sem tudnának nyíltabban fogalmazni, mint a Magyar Nemzet publicistája, aki szerint »igenis szükség van a piacok újrafelosztására (...) Valamilyen úton-módon támogatni kellene az itthoni vállalkozásokat, még akkor is, ha az Európai Unió ezt nem nézi jó szemmel«.(...)


A most húszéves CBA (Isten éltesse, Baldauf úr, szebb jövőt, Gój Motorosok!) azért lehet ennyire sikeres, mert »a multik politikájával szemben ők a boltokban személyesen is ott vannak, találkoznak a vásárlókkal, meghallgatják és meghallják a kritikákat«, ellentétben a geci multival, amelyik ott sincs, csak szivarozik a cilindere alatt és ontja az ótvart a magyarságra, nem is értjük, miért jár oda bárki. Nálunk, a magyar cégnél az ember a lényeg, a vásárló az első, bár van egy szempont, ami ezt is felülírja: »de továbbra is a hazai termékek előtérbe helyezése a legfontosabb«. Hát így.

A hazai láncok egyébként olyannyira szívükön viselik alkalmazottaik sorsát, hogy »a CBA-nál, a Coopnál és a Reálnál nagyjából 60 százalék a minimálbért keresők aránya«, míg a geci multiknál ez az arány 10 százalékos. Ezt az apró gikszert esetleg kompenzálhatná egy rovásírásos »Üdvözöljük!« tábla a boltok bejáratánál.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ygani27
2012. április 14. 15:22
Valószínüleg szük látókörü vagyok, így nem értem miért baj hogy kis hazánkban hazai cégeket hoznak helyzetbe.Azt sem értem miért gond hogy az utalvány biznisz hasznát nem a franciák zsebelik be.Teljesen elfogadhatónak tartom ha egy párt a szimpatizásait szeretné gazdaságilag is megerősíteni, persze törvényes keretk között.Ami viszont felfoghatatlan számomra hogy egy magyar újságírónak fájnak a külföldiek sérelmei. Mi az oka?
tóth mária
2012. április 14. 11:59
Minden korrupciót elítélek mindegy, hogy melyik oldalon történt! /gyengébben kedvéért írtam le/. Bukjon, akinek buknia kell! ez a tömör véleményem. remélem így a balosoknak is tetszik????????
smogger
2012. április 14. 11:31
Nos a keresztény szeretet ismét megnyilvánul szilvafasz kollega tömör és értelmetlen véleményében.
kjkj945
2012. április 14. 09:23
Hu vig, persze hogy ti nyeritek a legtöbbet, mint amikor a szadiszta csóválta a maszopot. Az Istenadta nép meg ugyis csak veszit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!