Több ígéretes befektetési tárgyalás is folyik

2012. április 11. 09:41

A magyar kibontakozás záloga szerintem abban van, hogy a multik versenyképes vállalatokat nevelnek nálunk, amelyek aztán önállóan kilépnek a világpiacra. Interjú.

2012. április 11. 09:41
Becsey Zsolt
Magyar Hírlap

– Szűk két éve az új kormány meghirdette, hogy csak magyar beszállítók után adna a multiknak állami támogatást a jövőben. Tudják-e már garantálni a magyar beszállítók alkalmazását, ehhez illesztik-e a dotáció mértékét?

– Amit külgazdasági államtitkári kinevezésemkor meghirdettem: a kormánytámogatásért cserébe a nagyberuházóknak együttműködési megállapodást kell kötniük arról, aktívan együttműködnek a magyar hatóságokkal – elsősorban a HITA-val – abban, hogy a termelési értékláncukban minél több magyar vállalat kaphasson lehetőséget. A magyar kibontakozás záloga ugyanis szerintem abban van, hogy a multik versenyképes vállalatokat nevelnek nálunk, amelyek aztán önállóan kilépnek a világpiacra. Vannak még eredmények a német cégeknél, amelyek köztudottan magas minőségi igényeikre hivatkozva szeretik magukkal hozni beszállítóikat.

– Ismertek a német járműgyártó cégek beruházásai, más új befektetésekről viszont nem hallani. Lekerültünk a működő tőke térképéről?

– Több ígéretes befektetési tárgyalás is folyik más országokból is, amelyek egyenként több száz munkahely teremtésével kecsegtetnek. Már a befejezéshez közeledik például Makón a Givaudan beruházása, elindult Nyíregyházán a Lego végleges letelepítésének folyamata, de a legtöbb beruházás a Magyarországon már letelepedett beruházók bővítéséhez kapcsolódik, ami a sajtónak kevésbé látványos, de gazdaságilag fontos eredmény: ilyen például az Infineon ceglédi bővítése, a Bosch vagy a Knorr Bremse több fronton megnyilvánuló igyekezete.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jason Bourne
2012. április 11. 16:51
Ez "vicces". Pont az ellenkezőjéről szól a cikk.
Modu
2012. április 11. 16:17
Én tavaly ilyenkor szinte szó szerint ugyanezt a nyilatkozatot olvastam Becseytől. Semmi sem történt néhány hangzatos sajtótájékóztatón kívül. A kínaiak, arabok stb. hülyére vesznek bennünket illetve a kormányt...
balbako_
2012. április 11. 12:11
De mi a garancia arra, hogy nem mészárol le gyermekeket, mert Orbán gyerekeinek nézi őket? Vagy járókelőket, mert Orbán választók?
balbako_
2012. április 11. 11:09
Már a múltkor céloztam rá ez már nem vicc. A norvég tömeggyilkosnál, a kulcsi tömeggyilkosnál is voltak jelek, hogy beteg gyűlölködők előbb utóbb tragédiát okoznak. Az idézetek cseppek a tengerben, de gondolt már arra, hogy amikor valaki -reggeltől estig - csak gyűlölni tud egyvalakit, nyomorúságos kudarcos életéért a gyűlölete tárgyát teszi felelőssé, az perverz személyiség? Ráadásul az egyik nicknevével még bele is akar bújni imádata/gyűlölete tárgyába!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!