Tisztelt Schiffer Anna!

2012. március 22. 16:52

Nekem nincs szégyellni valóm.

2012. március 22. 16:52
Lázár János
Lázár János

Tisztelt Schiffer Anna!

Alexandr Iszajevics Szolzsenyicin írta a kommunistákról: „A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja.”

Ennek fényében mély igazság rejlik a politikai börtönviselt, egy építészeti szakkönyv megírásáért elüldözött édesapját többé sosem látó Balás-Piri László mondatában: „1956. november 4-e után rendes ember nem lehetett kommunista, és kommunista nem lehetett rendes ember.” Hívják akár Schiffer Pálnak vagy Szakasits Árpádnak.

Egy korban, egy rendszerben élni nem választható. Adottság. De egy rendszert, egy embertelen, kegyetlen, 200 000 civilt elhurcoló, 70 ezer embert internáló, 60 ezer embert politikai okokból elítélő, százakat kéjesen legyilkoló rendszert létrehozni, irányítani, képviselni bizony választható; rendes ember abban szerepet nem vállal. Még úgy sem, hogy az újkori magyar történelem legvéreskezűbb hóhérjával levelezget, miközben mások, a rendes emberek, a megnyomorítottak félelemben élnek, vagy miként Wittner Mária, börtönben ülnek évtizedekig. Az Ön édesapja pedig ezalatt Oslóban és Bécsben képviselte nagykövetként, ahogy Ön nevezi, „humánus börtönként” a hazug rendszert, miután elrendezték 700 magyar ember kivégzését és több ezer legyilkolását. S ha ebben valaki mégis vállalja a szerepet, bizony nemcsak arra nem formálhat jogot, hogy későbbi korok, nemzedékek tiszteljék vagy megbecsüljék, hanem semmire.

Az én családom nem szorul magyarázkodásra, ezért is van jogom hozzá, hogy az Önök felmenőinek elmaradt bocsánatkérése helyett képviseljem azt az ügyet, amelynek segítségével az Országgyűlés törvényes keretek között adhat elégtételt az egész magyar népnek.

Bizonyára tudja, hogy a kommunista vezérek saját pusztításuk után mennyire szerettek „leereszkedően megengedők” lenni a néppel. Mondhatni: „kegyet” gyakorolni. Nos, abból a kézből, amely akaszt, nem kell a kegy. És nem kell az igazság látszata sem. Ezért nem tartottam és tartom hitelesnek azt a javaslatot, amelyet az Ön rokona az Országgyűlés elé terjesztett anélkül, hogy azokról is szólt volna, akik a rendszert működtették.

Nekem nincs szégyellni valóm.

Néhai Szakasits Árpádnak és néhai Schiffer Pálnak viszont lenne.

Sem 1965-ig, sem 2001-ig nem kértek bocsánatot a szégyenért, amit elkövettek.

Kérem, látogasson el a Terror Háza Múzeumhoz, az áldozatok falához egy főhajtásra, és mondjon el egy imádságot!

Tisztelettel:

Dr. Lázár János

országgyűlési képviselő

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paramparam
2012. március 23. 16:56
Megyei Jogú Jánosnak alapból illene szégyellni magát. Nincs könnyű helyzetben, mert a szégyenérzet egyáltalán nem szerepel a belső programlapján.
hedda
2012. március 23. 16:43
Tisztelt Lázár János! Egy, a napokban kezembe került kimutatás szerint a mai Magyarország lakosainak génállományában nagy mértékben megtalálható a tatárjárás során ideérkezett hódítók genuma. Felmerül a kérdés, hogy Ön tisztelt Uram , aki a magyar parlamentben rendes magyar emberek képviseletére lett megválasztva, leszármazotta-e Batu kán hordájának. Örvendetes volna, ha ezt a gyanút hitelt érdemlő DNS-vizsgálattal el tudná oszlatni. Ellenkező esetben a hazájukat és nemzetüket szerető emberek nevében kérem Önt Képviselő Úr, hajtson fejet Muhi mezején, és kövesse meg a tatárdúlás áldozatait. üdvözlettel Köbüki Astor, (akinek a családja most jött a Holdról, vagy legalábbis évezred óta csak hősöket és áldozatokat adott)
zsoszta
2012. március 23. 14:30
Erről beszélek Lázár elvtárs! "Miért nem akarja Orbán Viktor az állambiztonsági múlt feltárását? A kormányfő saját hálózata, beszervezési javaslata - dokumentumok." http://kuruc.info/r/9/93098/
zsoszta
2012. március 23. 14:21
Lázár elvtárs, ha már komcsizik, akkor legelőször Orbán Viktor kuruc infón feltárt besúgómúltját és hálózati tevékenységét kellene feltárni! A témát kicsit is ismerők tudják, hogy az oroszok, a KGB 1990 augusztusáig ott voltak a magyar titkosszolgálatokban és mindent mikrofilmre másoltak, tehát ők pontosan ismerik, tudják, hogy kik nálunk a pártállam besúgói,ügynökei, SZT tisztjei. És ami a lényeg, nemcsak hogy tudják, DE BÁRMIKOR MEG IS ZSAROLHATJÁK, FELHASZNÁLHATJÁK A VOLT BESÚGÓKAT, TEHÁT ORBÁNT IS. Talán ez a magyarázata, hogy 2010ben miért indított Orbán elvtárs "Keleti szél fújjal" és miért hírdetett Rákosi időket idéző antiimperialista függetlenségi és szabadságharcot a nyugati szövetségi rendszerünkkel szemben és miért nem szól egy szót sem, az orosz kizsákmányolásról, a magyar exportot sokszorosan meghaladó oroszországi import ellen, hogy bazi nagy aránytalanság van! Talán magyarázat születne arra is, hogy a Fidesz és a Jobbik támogatói hogyan lettek mára EU, USA és nyugatellenesek és miért lettek orosz és kína barátok! Széles elvtárs a KGB Cocom listás beszállítója biztos sok kérdésre tudna válaszolni, és a Fideszben ülő Fideszközeli volt MSZMP agitátorok is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!