All in

2012. március 24. 15:47

Veszélyes vizekre merészkedett az LMP a népszavazási kezdeményezéssel.

2012. március 24. 15:47
A szerk.
NOL

A Lehet Más a Politika annyiban mindenképpen hű a nevéhez, hogy a tagság szinte teljes hiányában kísérli meg összegyűjteni a szükséges 200 ezer aláírást. Egy héttel a határidő előtt még 112 ezer hiányzik, s bár a feladat talán még most sem reménytelen, egyre inkább annak tűnik. Az átengedett kérdések közül eleve csak egy, az általános tankötelezettséget 18 évre visszaállító számít közérthetőnek, a többi jogilag sokkal bonyolultabb. Nyilvánvaló, hogy az emberek egy része bármit aláírna, amivel kifejezheti tiltakozását a jobboldali kurzussal szemben, ám az is éppoly nyilvánvaló, hogy a polgárok egy másik része ódzkodik személyes adatait adni a hatalmat irritáló akcióhoz.

Kik vannak többen, a dühösek vagy a megfélemlítettek?

További gond, hogy az LMP a párt nélkül maradt választókra számítva kínosan távol tartotta magát a baloldali ellenzéktől – majd éppen munkajogi kérdésekben szeretne népszavazást szervezni. Van értelme csodálkozni, hogy nem talál szövetségesekre? Meglehet, az LMP-nek nem is volt más választása, mint kockáztatni, mert a ciklus feléhez közeledve képtelen volt elérni kitűzött céljait

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. március 25. 22:52
1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 260 nap legyen? Leginkább azzal értenék egyet hogy minél kevesebbnek kelljen álláskeresési járadékot fizetni. Ehhez prosperáló, biztos munkahelyek kellenek és kevesebb újraelosztás. 2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az alapszabadság kétharmadát a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban legyen köteles kiadni? 3.Egyetért-e Ön azzal, hogy 100 napnál hosszabb próbaidőt munkaviszony esetében ne lehessen kikötni? 2-3: Amíg fedél sincs a fejünk felett addig nem az a legnagyobb problémánk hogy beszart a jacuzzi. A legtöbben örülnének ha lenne munkahelyük, nem azon szenvednek hogy a szabadságot mikor vehetik ki vagy mennyi a próbaidő. Ez utóbbi eleve egy álprobléma: ha valaki munkáltatóként nem biztos a jelöltjében akkor határozott idejű munkaszerződést köt ki, akár száz, akár százhúsz napra, az alatt csak kiderül az újdonsüt munkatársról, kiféle, miféle, kefél-e? 4.Egyetért-e Ön azzal, hogy a tankötelezettség továbbra is annak a tanévnek a végéig tartson, amelyben az érintett személy a 18. életévét betöltötte? Erről csak az ismert viccet tudom idézni: "cigány gyerek meséli az anyjának: - Mama, ma az iskolában tanultuk az ABC-t, a többiek az F-ig jutottak, én pedig a K-ig. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos? - Azért fiam, mert okos vagy! Pár nap múlva: - Mama, ma az iskolában számolni tanultunk, a többiek 10-ig jutottak, én pedig 20-ig. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos? - Azért, mert okos vagy! Harmadik alkalommal: - Mama, ma az uszodában voltunk, és amikor zuhanyoztunk, láttam, hogy a többi fiúnak 3 cm a fütyije, nekem meg 14. Ez azért van, mert cigány vagyok, vagy azért, mert okos? - Azért fiam, mert te 18 éves vagy, az osztálytársaid meg 8!" +1 Ne vegyék el visszamenőlegesen a jogszerűen megszerzett nyugdíjat! - Persze, szeretettel köszöntjük a szentesi nyugdíjasbálon Kovács László hadnagyot, aki a katonai szakközépiskola és a Zrínyi, néhány eseménytelen laktanyaév, 4 év koszovói pingpongozás és 2 év Sinai fészigeteki búvármisszió után 35 évesen nyugdíjba vonult. - És mit kér a friss nyugdíjas Laci bácsi? - Az Alphaville-től a Forever Young-ot. - Köszönjük, küldjük mindenkinek aki szereti!
csenge
2012. március 25. 15:21
Az LMP eddig még mindent eltolt, amit el lehetett. Tehetségtelen, magamutogató, lúzer gittegylet, hála Istennek.
kerecsen
2012. március 25. 05:38
A kérdés az, hol vannak az LMP 2010-es szavazói? Ha 240.000-en szavaztak rájuk, akkor most vagy megbánták, vagy hazudnak a közvéleménykutatók amikor ma 6-7%-ra teszik az LMP-t támogatókat. További kérdés, hogy hol vannak a kormányellenes proteszt tömegek? A MILLA egymilliója? Végül is kiderül,hogy Budapest söpredéke csak 40.000 fő, akire számíthatnak? Édeskevés 2014-re!
lavor
2012. március 24. 20:03
Mellesleg kíváncsi vagyok mit tartogat nekünk még az LMP a hátralévő 2 évben, mert már most kezd kifogyni a nafta. Volt itt minden, SZDSZ tempóban aggódni Gyöngyöspatán, Pedofil Vörös Danival való (le)szerepelés, jajgatás az EU-ban, kiláncolás, Új ellenállásnak nevezett lepkefing, népszavazás, és sok sok asztalcsapkodás, és még több idealizmus, meg rózsaszín lufik. Ez volt az LMP 2 éves tevékenysége röviden. Vajon maradt még elég puskapor?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!