Tállai nem lapátolt havat, csak szart

2012. február 08. 13:10

Tállai András tegnap háromszor akart megalázni minket. A szeletelt kenyérrel azt akarta mondani, hogy mi potyalesők vagyunk. A munkalehetőség felajánlásával azt, hogy naplopók vagyunk. A leitatással azt, hogy alkoholista csőcselék vagyunk.

2012. február 08. 13:10
Tóth Imre
MSZP.hu

„Tegnap Tállai András belügyi államtitkár, miután Mezőkövesden szeletelt kenyérrel és hólapátokkal várt minket, azt mondta: aki akar dolgozni, az önkormányzatoktól kap munkát. Ma reggel 30-40 türelmetlen ember jelentkezett munkára a mezőkövesdi városházán. Tállai András ígérete után csak annyit kérdeztek: mikor tudják felvenni a munkát? Polgármesterük, Fekete Zoltán előbb azt mondta, lesz munka, majd a hivatal melegében bevallotta: ma nincs munka. Ezt viszont már nem volt hajlandó közölni a kintiekkel. Az a kérdés, hogy ki hazudott: Tállai András vagy Fekete Zoltán?

Tállai András meg akarta alázni az egyszerű embereket. 20 csomag, egykilós szeletelt kenyeret akart adni nekünk, és lapátot kínált, elhordani a havat. Azt mondta, hogy ne követeljük a munkát és a kenyeret, ő ad. A kenyeret tisztelettel elvettük, majd szétosztottuk a mezőkövesdi rászorulók között. A munkát felvettük, azzal, hogy az ezért járó munkabért az államtitkár ossza szét a kiskeresetűek között. A kétnapos gyaloglás utáni hólapátolást végül éjfél tájt hagytuk abba.

Teát is kínáltak Tállaiék. Csak egy ember (Megyaszai Sándor 36 éves informatikus) fogadta el közölünk, aki szintén jelentkezett havat lapátolni. Mint a munkára jelentkezők közül mindenkit, őt is megszondáztatták Tállai emberei. Nála egyedül mutatott alkoholt a szonda. Megyaszai nem ivott egy kortyot sem. Sem hétfőn, sem kedden. Tállai András tegnap háromszor akart megalázni minket. A szeletelt kenyérrel azt akarta mondani, hogy mi potyalesők vagyunk. A munkalehetőség felajánlásával azt, hogy naplopók vagyunk. A leitatással azt, hogy alkoholista csőcselék vagyunk. Tállai András nem fújt szondát, nem lapátolt havat. Csak szart.
Mezőkövesdet elhagytuk. Információink szerint a városháza előtt összegyűlteket hazaküldték.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tewton
2012. február 09. 13:37
én úgy vagyok vele, hogy havat lapátolni jó dolog, de havat szarni nem tudnék, nem tudom, ez a tállai hogyan tudta megcsinálni, respect!
Pirosz-szka
2012. február 09. 12:05
http://www.stop.hu/belfold/orszaggyulesi-kepviselo-nyolcvanezres-fizetessel/997417/ A fentiek is igazolják, hogy Tállai egy jellemtelen tetű.
rakosi
2012. február 09. 09:19
A környék nagyura Döbrögi András Mezőkövesd honlapján, a következő módon tálalta az eseményeket! Azt nem említi, hogy másnap a munkára jelentkező mezőkövesdi lakosoknak már nem tudott munkát biztosítani! Nos így néz ki egy hatalmi gőgtől átitatott közlemény. " A Mezőkövesdi Fidesz Csoport a város legforgalmasabb csomópontján felállított sátorban, kenyérrel, forró teával és alkalmi munkavállalási lehetőséggel várta az ózdi Tóth Imre által vezetett éhségmenet résztvevőit. Tállai András fogadta a menetet és elmondta, hogy aki ma Magyarországon dolgozni akar, azt segíti a Kormány. Példának felhozta, hogy a kormány a mezőkövesdi kistérség számára több mint 411 millió forintot hagyott jóvá, amiből 460 ember foglalkoztatására nyílik lehetőség. A munkát, kenyeret követelő, majd 50 fős menetből a mezőkövesdi hómunkát végül 4-en fogadták el, a FIDESZ által felajánlott 30 darab kenyér viszont maradéktalanul elfogyott. A helyszínen a munkaszerződés megkötésére is lehetőség volt, a jelentkezők pedig munkavédelmi oktatásban részesültek. Végül kiderült, a négy vállalkozó kedvű tüntetőből csak hárman bizonyultak alkalmasnak a munkavégzésre, ugyanis egyiküknél elszíneződött az alkoholszonda. Az államtitkár szerint elképzelhető, hogy többeket a helyszínen végzett szondáztatás riasztotta el a munkavállalástól. http://www.mezokovesd.hu/index.php?action=showart&id=637
1120
2012. február 09. 00:12
Most mi a gond? Nem akart akasztani... Ez nem elég?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!