Ironikus

2012. február 21. 14:20

Amíg a pro és a kontra is az egykori neoliberálisok között sorolódik, sorjázódik, addig ehhez a történethez nem kötnek új lapokat.

2012. február 21. 14:20
Tamási Orosz János
mkdsz.hu

„Tumultuózus jelenetek követik egymást a politikusi repatriálások palettáján. Néhány hete Eörsi Mátyás nyert ismét tizenöt perc hírnevet azzal, hogy bejelentette: kerületi aktivistaként segíteni fogja Gyurcsány mozgalmát. Majd Kuncze Gábor szánta meg csüggedt híveit, és felrázta őket, mint Schwarzenegger a kanalast használat előtt: visszatérek, üzente nekik. Mert az erő velem van, még mindig negyven deka diót pucolok tíz másodperc alatt, puszta szemmel.

Tényleg a remény hal meg utoljára, bár elsőként megy nyugdíjba.

Ugyanakkor érdekes reakciók is születtek. Megszólalt Horn Gábor, és veretesebben, mint Mészöly Marseille után, fogalmazta meg, hogy a mi időnk lejárt. »A miénk, egykori liberális politikusoké, akik alatt erodálódott, szétfolyt, majd tönkrement a liberális párt«, írta le, elbocsátó, sallerpozitív üzenetben. A minap meg Magyar Bálint nyomta nekik a kakaót: »a demokratikus ellenzéki erőknek szembe kell nézni a múlt hibáival és a hitelesség érdekében el kell hagyniuk a korábbi személyi garnitúrát, akikre 8 évig „takarodj”-ot kiabált a nép«. Mondhatnánk, hogy lám, mit tesz a rutin, így lehet nyerni az amerikai rulettben tele tárral is, de az igazság – más.

Az igazság az, hogy már régen kiderült: nem vakmerő az a töltény, csak vak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabur
2012. április 29. 17:18
"Tamási Orosz János Budapest, 1953. jún. 1. Újságíró, költő. 1979-ben (beszervezésekor) újságíró-gyakornok volt az Elzett üzemi újságjánál. Jelenleg radikális nemzeti hangvételű írásairól ismert újságíró. Fedőneve: "Kovács László" Titkos megbízott. (6-os kartonján Orosz János) Beszervezésének dátuma: 1979. okt. 25. Hazafias alapon szervezték be, "belső elhárítás" vonalra. A BRFK III/III-B. alosztálya kezdte el foglakoztatni, amely kulturális területen működött. Beszervezője és első tartótisztje Tóth József r. hdgy. volt. 1981-ben átkerült a BM III/III-4-b. alosztályra. (A részlegre a szektásnak tekintett párttagok, trockisták és álbaloldaliak megfigyelése és ellenőrzése tartozott.) 1985-ben a III/III-5-a. alosztályra helyezték. (Elhárítás a Magyar Rádió és Televízió, az MTI, a MÚOSZ és az Írószövetség területén.) 1989. június 16-án - feladata szerint - jelen kellett lennie a Hősök terén, Nagy Imre és társai ravatalozásánál. Munkadossziéja egyelőre nem került elő."
szabur
2012. április 29. 17:16
A szerző minden bizonyos azonos az itt található Tamási Orosz Jánossal: http://www.rev.hu/89/f?p=107:17:3682490077124962::NO:17:P17_PERSON_ID:13558
cutcopy
2012. február 21. 15:16
"Most van lehetőség -- mert még előtte vagyunk -- megírni, hogy miért bukik meg rövidesen Orbán" Írjad ha a jövőben is ki akarod magad röhögtetni..
Zokni
2012. február 21. 14:49
Megpróbálják. Van ilyen. A múltkor is, egy vesztes választás után egy másik nem azt ajánlotta a híveinek, hogy vegyék tudomásul a vereségét, mert ő is ezt teszi, hanem kiásta a forgópisztolyát, és már másnap elkezdte az új választási kampányát... Mondhatták volna (Ön is), hogy "vaktölténnyel akar lövöldözni", de nem tették...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!