Plagi bácsi megaszonta

2012. január 18. 13:13

Csak lassan a testtel, Excellenciáns uram! Az Ön magyarázata, kinyilatkoztatása egyáltalán nem volt meggyőző.

2012. január 18. 13:13
Sebők János
Hírszerző

„Valószínűleg most is úgy véli, hogy ezúttal is elegendő lesz a vádak visszautasítása, tagadása, majd az ügy elmismásolása, hogy Ön a helyén maradhasson. Nem szeretném itt és most felhánytorgatni a múltat, de azért rögzítsük, hogy éppen az ilyen bagatellizálások, eltusolások miatt az Ön erkölcsi tőkéje mára nagyon megfogyatkozott, s momentán nincs egyetlen európai ország sem az Unióban, ahol eltűrnék, hogy az államfői funkciót egy ilyen viccfigurává változtatott, morálisan kikezdhető ember töltsön be (Ismeri Ön a smittelés szó jelentését?).

S ez az állapot a mostani üggyel még tovább romlik. Az Önt ért, továbbra is tisztázatlan vádak immár országunkra is súlyos tehertételt jelentenek. Félő, hogy az Ön társaságában mutatkozni, Önnel kezet rázni, Öntől kitüntetést átvenni, morális tartalmú fennkölt beszédeit hallgatni egyre kínosabb lesz azoknak, akikkel kapcsolatba kerül, hiszen ettől az Önre száradó matériától sokan fintorognak, és még az is előfordulhat, hogy másokra is kerül belőle.

Ön magánemberként természetesen továbbra is sokféleképpen dönthet ilyen ügyekben, de köztársasági elnökként most már csak annyit tehet, hogy vagy hitelt érdemlőn megválaszolja a vádakat, és cáfolja azokat, vagy benyújtja a lemondását, s távozik a Sándor-palotából! Nem a kormányfőnek, nem a kormánynak, nem kormányzópártoknak, hanem népének, nemzetének tartozik ezzel. Annak a közösségnek kell elszámolnia, amelyet a legmagasabb szinten képvisel.

Az Ön hivatali rezidenciája nem egy szálloda igazgatói szobája, az Ön pozíciója nem egy kormánypárti karrierdiplomata jól fizető, utazós állása. Ön államfőként – visszamenőleg is – százszorosan, ezerszeresen felel mindazért, amit az ország nevében cselekszik, mond, aláír. A magyar történelemből számos példát ismerünk, amikor valakinek a morális gyengesége, vétsége, bűne miatt elveszett a haza, a csata, a trón, a függetlenség… Most, szerencsére ilyen súlyú, konkrét ügyekről nincs szó. Szó van viszont az ország, a magyar nemzet becsületéről, méltóságáról, nemzetközi megítéléséről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trespass
2012. január 19. 10:00
A nagyon nemzeti k.e. szó szerint idegen tollakkal büszkélkedik. :) És ez a többi "gyalogos",magát nagyon nemzetinek vallónak teljesen elfogadható! Röhej.
Krupp Skya
2012. január 19. 06:50
„Csak lassan a testtel, Excellenciáns uram! Az Ön magyarázata, kinyilatkoztatása egyáltalán nem volt meggyőző.” Te kurvára meggyőző vagy Győző, nem gyöző hazudozni egy kis pénzért.
tutturuttu
2012. január 18. 21:41
"BREAKING: Lemondott Schmitt Pál Megrendülten beszélt lemondása okairól a köztársasági elnök a Magyar Rádió 180 perc című műsorában. „Én csak mindenkinek jót akartam” – idézte Georgijevet forrásmegjelölés nélkül. „Az elmúlt napokban több helyről is azt hallom, hogy le kéne mondanom. Meghallgattam az érveket, és megfontolt döntést hoztam.” – mondta el a Magyar Rádió reggeli műsorában Schmitt Pál. „Megköszönve az ország, a magyarság és az Országgyűlés támogatását, Magyarország jó hírneve és a köztársasági elnöki hivatal méltóságának megőrzése érdekében ezennel lemondok a havi 18.000 forintos melegétkezési utalványról. Nejem, a Köztársasági Elnökné, támogatta döntésemet, és megígérte, hogy minden nap készít nekem ebédre szendvicseket, de az uborkákat nem muszáj megennem belőle. A lemondó nyilatkozatomat még ma elküldüm az Országgyűlés elnökének. Az átmeneti időszakban, amíg nejem el nem kezdi készíteni a szendvicseket a megkapott ebédjegyeket fogyasztom el kis majonézzel és Hunyadi keserűvízzel. Köszönöm a Sándor-palota menzájának eddigi áldozatos munkáját, a 600 forintos napi menüt benne a szarvasgombás homárral és a hozzá járó Dom Perignon White Gold Jeroboam pezsgővel. Hiányozni fog, de igazi államférfiként le kell tudnom vonni a konvekzenceziákat.” - zárta szavait Schmitt Pál."
szabadhajdu
2012. január 18. 20:45
Ki vagy te bazd meg. Írtál már doktorit, ha igen miből. Légyszi tedd fel 5 perc alatt szétszedem, témától függetlenül. Ezésez Géza karrierje elvei mentén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!