Az állami mobil

2011. december 21. 08:02

2011 karácsonya előtt három nappal el sem bírnék képzelni lelkesítőbb perspektívát egy állami mobilszolgáltatónál.

2011. december 21. 08:02
Uj Péter
NOL

„2011 karácsonya előtt három nappal el sem bírnék képzelni lelkesítőbb perspektívát egy állami mobilszolgáltatónál. A mi mobilunk. A tiéd, az enyém, mindannyiunké. Mint a magánnyugdíjkassza.

Nem kétséges, hogy a kormány szellemi erőterében turbuláló gazdasági szakértelem, amelynek nagy energiájú kisüléseit nap mint nap van szerencsénk élvezhetni, minden külső nehézség ellenére életre galvanizálja a céget, és újabb világraszóló sikernek leszünk tátott szájú tanúi ezen az igazán kemény piacon, ahol olyan, a mobilszakmában járatlannak talán még a magyar kormánynál is kevésbé nevezhető cég, mint a Vodafone, is veszteséges. (...)

Az erős és élénk vállalati kommunikáció azért is fontos, hogy néhány év múlva egy igazán hiteles és szakértő menedzser magyarázhassa majd a MÁV-tól kölcsönvett érvekkel, hogy hát azért is kéne az elengedett köztartozások és az előző évi tulajdonosi kölcsön mellé még ötvenmilliárdot betolni a cégbe, mert az állami mobilszolgáltató nemzeti kincs, és hova lennénk, ha az emberek nem tudnának állami céggel telefonálni, az maga lenne a pokol, a rettenetes, erkölcstelen kapitalizmus, a spekulánsok és a pénztőke világa, és aki kétségbe vonja egy igazi magyar, nemzeti mobilcég létjogosultságát, az a magyar érdek ellen dolgozik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 151 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2011. december 21. 13:15
Adópénzből történő dotációra nem lesz lehetőség, az ilyesmit egy normál versenyző piacon tiltja az uniós versenyjoga. Az állami mobilszolgáltatónak a legtöbb téren nem lesz több lehetősége, mint versenytársainak. Az viszont elképzelhető, hogy a meglévő társaságok között a mostani divesztíciós hullám fennmarad, ill. felerősödik az állami piacralépés hírére - mivel a magyar állam mindig is elég versenyellenes volt. Tartanak tőle.
tarackos
2011. december 21. 12:21
Péter! Az állam bácsi elvtárs jó elvtárs, aggodalomra tehát semmi ok! Az állambá elvtárs azért jó elvtárs, mert állambá elvtárs egyenlő egy olyan remek és kíválló elvtárssal, pártunk büszkeségével mint Ő elvtárs!
areszke
2011. december 21. 11:13
Ott van a híd létrejöttének története. A magyar mérnökök elhozták a maguk szokásos kifogásait, a legközelebbi partner angol meg skót volt. Amikor kész lett, jöhetett a lőcsei szobrász oroszlánokat mintázni. A németek természetesen minden további kárpótlási igény nélkül felrobbanthatták. Valószínű, hogy a híd felrobbantásáért mai napig nem kért tőlük senki semmilyen jóvátételt. Így mulat egy magyar úr. Tényleg egy bécsi zsidó bankár fizette a cikk szerint. A tudományos akadémiának is szívesen utánaolvasok, bár Kádár alatt SEM volt több egy kafkázó hivatalnál.
flo
2011. december 21. 11:00
Olyan lesz ez, mint a Szerencsejáték Zrt. Onnan is zsákszámra hordják ki a mindenkori aktuális kormányzathoz közel álló baráti cégek a túlszámlázott szolgáltatások révén a profitot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!