Görögország adta Európának a demokráciát, Görögország veszi el

2011. november 02. 08:53

Ha kiírják a népszavazást, a nép nyilván a megszorítások ellen szavaz, győz a demokrácia, a görög gazdaság összeomlik, és hogy utána mi jön, a jó ég tudja.

2011. november 02. 08:53
Tokfalvi
Kapitalizmus.hu

„Jorgosz Papandreu népszavazást akar kiírni arról az uniós mentőcsomagról, amelyben leírnák a bankok követelésének felét, azaz többet a teljes magyar államadósságnál, így százalékarányban durván a magyar szint másfélszeresére csökkentenék a szürreális mértékű görög államadósságot, és adnának még százmilliárd euró hitelt, megszorításokért cserébe. Ha kiírják a népszavazást, a nép az ő feneketlen bölcsességében nyilván a megszorítások ellen szavaz (akarsz fizetni? NEM!), győz a demokrácia, a görög gazdaság összeomlik, és hogy utána mi jön, a jó ég tudja. Teljesen nyilvánvaló, hogy a demokratikus görög nép és az európai baloldali közvélemény szemében (beleértve az elsöprő többségben baloldali magyart) ezért is a Bankok lesznek felelősek. Foglaljuk el Bankokot! Pedig hát fenét a »neoliberális modell« vagy »a bankok nyerészkedése« vagy a »spekulatív tőke élősködése« vezetett idáig. Ahogy az IMF tavalyi elzavarásakor nem esett szó arról, hogy a tárgyalóasztalnál ott voltak és el lettek üldözve az EU küldöttei is, most is egyszerűbb lesz egyetlen szóval megnevezni az EU-EKB-IMF trojkát.

Mely trojkából az Európai Unió ún. magországairól, bármennyire fáj, és bármennyire szörnyűek lesznek ránk nézve is a következmények, csak annyit mondhatok, hogy megérdemlik.Görögországot 1981-ben azért vették fel az Európai Gazdasági Közösségbe, hogy a Nyugatnak legyen egy előretolt állása a Szorosok tájékán, és ez az ország lehetőleg ne legyen diktatúra.  Gondolták, ha beveszik a sokkal gazdagabbak és politikailag kiegyensúlyozottak közé, az gazdaságilag a racionalitás, politikailag a mérséklet felé tereli a szegény és labilis rokont. A csatlakozás évében a Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) nyerte fölényesen a választást, miután   ellenezte a csatlakozást. (Pillanatnyilag is ő kormányoz.) Akkori vezére, a karizmatikus, ámde gazdaságilag legendásan kétbalkezes Andreasz Papandreu azonban azt az egyet hamar megtanulta, hogyan lehet pénzt szerezni Brüsszelből bármihez a felzárkóztatás és lenyugtatás jelszavával.

Ettől kezdve - mily ismerős, csak náluk sokkal tovább tartott - a mennyiségileg és összetételében tébolyult költekezés (pl. olimpia, mert az kell a nemzeti büszkeségnek, és tutira felpezsdíti a gazdaságot) meg az erőtlen normalizálási kísérletek szakaszai váltogatták egymást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2011. november 02. 11:00
Szóval nem jó az IMF stb-vel szembeszállni. Nekik engedelmeskedni sem jó. Van más lehetőség?
Agricola
2011. november 02. 09:16
Egy régi sláger szövegében szerepelt: „Boldog vége ennek úgysem lesz”. Mit lehetne tenni ilyen esetben, ami mindenkit kielégítene? Akármilyen döntés születik, az a jelenlegi helyzet romlásához vezet. Meg tudom érteni Jorgosz Papandreut, hogy nem akarja vállalni egy népszerűtlen döntés felelősségét és a felelősséget igyekszik szétkenni egy óriási felületre: a Népre. Akárhogyan dönt a Nép, Jorgosz Papandreu elvtárs moshatja kezeit és mondhatja: „Amilyen virágot szakítotok, olyant szagoltok.”
narmer
2011. november 02. 09:09
Hát! A Magyar Nemzet egyik szombati számában megjelent egy modellezés, milyen is az államcsőd. Attól kezdve, hogy nincs fizetés egészen addig hogy, ha van sem ér semmit, befagyasztják a bankszámlákat, de nincs tömegközlekedés sem, és így tovább.
atila68
2011. november 02. 09:02
Ha liberális demokrata vagyok, az a baaaaj, Ha konzervatív demokrata vagyok az a baaaaj. Basszus! Itt van előttünk hova vezet ha egy országban gagyi a kormány, és nincs erő a kezében amivel elszorítja a tökeid ha nem fizeted a járulékokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!