25 nap Amerikában

2011. október 31. 11:58

Még bennünket, idősebb játékosokat is a szokottnál nagyobb mértékben fogott el az utazás izgalma, amikor Ferihegyen beszálltunk a négymotoros masinába.

2011. október 31. 11:58
Albert Flórián
Tempofradi.hu

„Július 2-án valóra vált régi tervünk, elindultunk amerikai vendégszereplésünkre. Még bennünket idősebb játékosokat is a szokottnál nagyobb mértékben fogott el az utazás izgalma, amikor Ferihegyen beszálltunk a négymotoros masinába s így érthető, hogy az újoncoknak az arcszíne, akik először indultak el tengerentúli útra, nem volt sokkal színesebb fehér ingjük gallérjánál.

Bécs … Amszterdam … Itt csatlakozott hozzánk a Polonia Bytom no meg egy kellemetlen bejelentés. Nem a már „megszokott” géppel folytatjuk utunkat, hanem az izlandi társaság „madarával” s Glasgowban — ahogy kísérőink mondták — csomagokat kell felvennünk. Nos, a csomagok az angol West Bromwich Albion és a skót Kilmarnock együttese volt. Kemény kis csomagoknak bizonyultak aztán a new yorki mérkőzéseken…

Aztán Reykjavik … Gander… végül New York. Nem mondom, hosszú és fárasztó volt az utazás, de az ilyen légi-kirándulásnál mégiscsak a befejezésen van a hangsúly. S az teljes mértékben sikerült. Rendkívül meleg, baráti fogadtatásban volt részünk. Sok ismerősre leltünk a várakozók soraiban, közöttük Henni Gézára, a Ferenváros egykori kapusára, ő már évek óta az ottani egyik legjobb labdarúgó csapatnak az SC New-Yorker-nek az edzője.

Azt talán mondanom sem kell, hogy amikor a Croydon Hotelbe ment velünk a busz, üres volt a hatalmas jármű közepe. Mindenki az ablakoknál tolongott. Az első élmények valóban lenyűgözőek. Az óriási forgalom, a felhőkarcolók, a magasvasutak s az iszonyatos rohanás. Mindenki siet.

Géczi meg is jegyezte:

— Ahogy látom itt a gyalogosoktól kellene elvenni a betétlapot. Sokkal gyorsabbak mint az autók.

„Az esőcsinálók”

A megérkezésünk utáni óráknak nem is mi voltunk a szenzációi, hanem az amit hoztunk. Az eső. Vendéglátóink elmondták, hogy New Yorkban már nagyon régen nem esett, s áhítozva várták az égi áldást. Nem azért mintha a kőrengeteget esőt váró búzatáblák tennék változatosabbá, hanem azért, mert már aggasztó volt a vízhiány. Mi akkora esővel érkeztünk, hogy még tartalékot is gyűjthettek belőle. Szakadó esőben érkeztünk meg később Chicagóba is. Legközelebb talán majd így hirdetik külföldön csapatunkat:

— Ferencváros a magyar bajnokcsapat, VVK-győztes és esőcsináló.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gróf Bercsényi
2011. november 01. 01:14
A hűség, igen tisztelt Hölgyeim és Uraim, a Hűség! Kivételes tehetsége mellé e manapság tán ritka (vagy csak ritkán bevallott?) tulajdonság is társult. Sohasem hagyta el a Fradit, a legrosszabb időkben sem, sőt! Az 1966-os angliai vb után meghívták az akkor "tanár" brazilok, hogy ugyan tartana már némi bemutatót a Sao Paulo-i srácoknak; ne feledjük, az Albert vezette magyar csapat 3-1-re megverte Liverpoolban a brazilokat... Ama "megvert" brazil csapat tagja volt többek közt Garrincha, Jairsinho és Tostao is, ők is tanultak Alberttől akkor. Oly annyira, hogy 1970-ben Mexikóban abrazilok vb-t nyertek, a döntőben 4-1-re leiskolázták a digókat. A csatársoruk így nézett ki: Jairsinho, Pelé, Tostao...
dadi56
2011. október 31. 15:32
FLÓRI! Isten veled, nyugodj békében. Köszönjük, hogy veled együtt lehettünk a labdarugásunk fénykorában.
drieno
2011. október 31. 13:16
http://indavideo.hu/video/Albert_Florian_csodalatos_golja_az_NSZK_ellen&token=dm3eb5jjvg3t2td39gergvuli7 ugyan lassított a felvétel, de így se derül ki, hogy hámozta ki először három angol közül a labdát, utána a másik kettőt miért szaladt egymásnak? úgy tűnik, mintha cimbalomból berúgni lett volna a legkönnyebb! Isten Veled Flóri!
tevevanegypupu
2011. október 31. 12:38
A fiatal sracra emlekszem, idosebb koraban nem lattam, most hallottam ujra rola, hogy 70 eves lett. Kicsit koran ment el, de szep elete volt. Nyugodjon bekeben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!