Adósság – ezt is ki kell fizetni

2011. szeptember 27. 18:09

Az az értelmiség, amely a néphadseregben tanulta a honvédelmi ismereteket, most a hatalom sáncain belülről nagy élvezettel zárta be ezt a „kócerájt”.

2011. szeptember 27. 18:09
PunkRhétor
Gondola

„A létező szocializmus utolsó részében, a 80-as években, a 20. század legerősebb, és kétségkívül legütőképesebb magyar hadereje jött létre, ami a fegyverek számát és minőségét illeti. Olyan, amely minden kétséget kizáróan képes lett volna önállóan is lerohanni Ausztria síkvidéki területeit és elfoglalni magasabban fekvő medencéit – ha mondjuk az Alpok csúcsait, meg Tirolt nem is. Képes lett volna egy, a legmodernebb szovjet technológiával felszerelt harckocsi hadosztályt harcba vetni a Varsói Szerződésnek a németországi főhadszíntéren vezetett mindent eldöntő és elsöprő főtámadáshoz csatlakozva. (Ha ugyanis a VSZ támad – minden ellenkező híreszteléssel szemben – nem kellett volna Olaszországgal babrálnunk…)(...)

Nos, a rendszerváltoztatás utáni kor, elsősorban az 1994 utáni kor egyik legnagyobb bűne nem az volt, hogy leszerelte a honvédséget, és szélnek eresztette azokat a kitűnő szakembereket is, akik a csúcstechnikát működtették.

Az az értelmiség, amely a néphadseregben tanulta a honvédelmi ismereteket, most a hatalom sáncain belülről nagy élvezettel zárta be ezt a »kócerájt«. És igen, főleg az SZDSZ rajongói, akik az államéletben minél nagyobb rendetlenséget szerettek volna. A szocik meg nagy élvezettel privatizélték el a 3. világháborúra félretett készleteket, és csak olyankor érdeklődtek a téma iránt, ha valamit jól közbe lehetett szereztetni, vagy meg lehetett „spórolni”. Ez volt a haderőreform.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. szeptember 27. 20:46
A MIG-23 at nem is említettem, a változtatható nyilazásút.
wartog
2011. szeptember 27. 20:39
1974.ben már volt MIG 29-es.Persze többnyire MIG-21-96-os.
wartog
2011. szeptember 27. 20:23
Sztem, ha az idejét nézzük azért nem volt az gyenge fegyverzet.Az AK a mai napig tán a legjobb kézi fegyver.Átvitte a vasúti sínt is.A tankok, repülők, nem voltak elmaradottak,csak az elektronika volt gyengébb mint kellett volna. A légvédelem nem volt annyira rossz.Más lapra tartozik, hogy legtöbbször a katonák nem igen tudták kezelni a technikát.Mint az araboknál.Pl. az éjjellátók kezelése. Az arab azt mondta ő éjjel nem harcol, na meg is lett az eredménye. Most gyalázatos.Gyakorlatilag semmink nincs.
itstrue
2011. szeptember 27. 20:05
Méghogy ütőképes hadsereg voltunk a 80-as években.. Röhög a vakbelem!! Milyen fegyvereink voltak és vannak jelenleg is hadrendben? AK-k! Kik használnak AK-t? Legfőképpen a terroristák. Milyen a rendszeresített pisztoly? PA. Ez egy meggymagköpködő, jobb ha hozzávágjuk valakihez, nagyobb sikerrel leteríthetjük. Méghogy elfoglalni Ausztriát.. A 80-as években a kiskatonákat úgy képezték ki elfoglalni egy dombot, hogy hangosan hurrázva kellett futni orosz mintára.. Lőszer, üzemanyag azóta sincs. A lövészeteken évente 20 töltény/fő jár, már ha nem marad el a lövészet. Ez a nagy és ütőképes magyar hadsereg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!