Pénz, paripa, politika

2011. szeptember 08. 10:24

Engem egy cél motivál: hogy Magyarország újra lovas nemzet legyen. Ehhez viszont valamivel ámulatba kell ejtenünk a világot. Interjú.

2011. szeptember 08. 10:24
Lázár Vilmos
Heti Válasz

Nem lenne még nagyobb lobbierejük, ha Geszti nem vinné tovább a Vágta kreatív ügyeit?

Engem egy cél motivál: hogy Magyarország újra lovas nemzet legyen; ennek az útnak egyik fő állomása lehet, hogy egyszer - akár már 2018-ban - lovas világjátékokat rendezhessünk. Ez mozgásba hozná a lósportot, Közép-Európában mi lennénk a centrum. Ehhez viszont valamivel ámulatba kell ejtenünk a világot. A Nemzeti Vágta - a kibővített tartalommal, 2013-ban egy négyesfogat-hajtó Európa-bajnoksággal - alkalmas lenne erre. Ahhoz viszont, hogy ilyen attrakcióvá tudjuk formálni, szükségünk van Geszti szaktudására. (...)

A Magyar Lovas Szövetség elnökeként szorgalmazta, hogy a lovaglás a testnevelés része legyen. Az Orbán-kormány hivatalba lépése óta a mostani a második tanév, mégsem hallani lovasórákról.

Már az is siker, hogy az első lépést megtettük: úgy tűnik, a lovaglás bekerül a közoktatási törvénybe. Az még nem reális, hogy az ország összes iskolájában lovagoljanak testnevelésórán, mert se ló nincs hozzá, se tréner, se létesítmény. De azokkal a lovardákkal, amelyek a szövetség feltételeinek megfelelően működnek, már ebben az évben szerződést tudnak kötni az iskolák, és kezdődhet az oktatás. Épp most készítettem egy felmérést: kiderült, hogy ez az együttműködés - mindenféle támogatástól függetlenül - már elindult. Erre kell ráerősíteni, és talán tíz év múlva eljutunk oda, hogy az egész országban be lehet vezetni - de ennyi idő biztos kell a háttér kialakításához. (...)

A kritikusok szerint a kormány úgy alkotta meg a különadó rendszerét, hogy önöket ne érintse. Úgy is nevezik: lex CBA.

Igazságosnak tartom a különadót: pont azokat sújtja, akik nagyobb tőkeerővel rendelkeztek, mint a hazaiak, ezért a piacnak azt a részét tudták letarolni, ahol a legnagyobb hatékonysággal lehet dolgozni. Egy kisbolt és egy hipermarket hatékonysága közti különbség nem 2,5 százalék, sokkal inkább két számjegyű. Most ez a 2,5 százalék sújtja őket, és nyilván nem örülnek neki, mert ennyivel kevesebb a profitjuk, de a piacon még ez sem teremt azonos esélyeket. A hazai kis cégek el se bírták volna ezt az adóterhet - a multik meg ezzel együtt is fejlesztenek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. szeptember 08. 17:22
Kovács Laci bácsi is a három p betűst kedvelte, de a paripa helyett a másik p betűset csak kevesebb betű négy, és i betű is van benne meg n betű is , és sörénye is van és lovagolni is lehet rajta de jóval kisebb. Szabad a gazda? Póni.
Petrov
2011. szeptember 08. 14:48
Azért eléggé gáz olyan országban élni ahol Geszti "szaktudása" nélkülözhetetlen ... van bármi olyan amit ez a pojáca nem külföldről lopott hanem magától talált ki és nem volt kurvagáz?
Senior
2011. szeptember 08. 14:34
8-10 éve láttam őket először a TV-ben, amikor sorra nyerték a versenyeket, akkor még szerények visszafogottak voltak. Bajom most sincs velük, de nagyon elszakadtak a magyar valóságtól. Nagytőkések lettek, Harlay-t, guad-ot ajándékoznak egymásnak szülinapra, amit nem irigylek, de más a "bús magyar sors", max. egy leszegett fejű kobor-ló, mint a festményen. Zoli, Vili! Tartsátok magatok távol a politikától, ti "csak" maradjatok ilyen lovas/boltos/motoros Lázárok!
dönci4
2011. szeptember 08. 12:51
Mikor voltunk mi lovas nemzet? Honnan ez az agyalágyult baromság? 150 éve meg mindenki lovon járt. De mi náluk lovasabb nemzet voltunk? Szarok a lovas nemzetre! A milliárdjait jobb célokra is pocsékolhatná!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!