Az alaptörvény asztalának esete a gaz ketchuppal

2011. szeptember 02. 11:53

Induljon hát az asztalforradalom is... Mindenki hozzon magával még egy asztalt... vagy még egy flakon ketchupot.

2011. szeptember 02. 11:53
Dániel Péter
Facebook

Napsütéses időben érkeztünk meg (mármint én, a kék szalag és az elvetemült ketchup) a tervezett helyszínre, a Budapest, V. kerületi Polgármesteri Hivatalhoz. Hiszen a tegnapi hírekből már tudtam, hogy a stréber kis Rogán volt az egyik legfürgébb... A kapu őrizője mindent tudó sandasággal hallgatta »ártatlan« kérdésemet:

- »Tessék mondani, hol találom az alaptörvény asztalát?«
- »Miért keresi?« kérdezte, miközben bizalmatlanul sandított a mellemen virító kék szalagra.
- »Szeretnék rendelni egy dedikált példányt.« mondtam 15 évnyi, tárgyalótermi gyakorlaton edződött pókerarccal.

- »Hmm...ott van...« sóhajtott fel meggyötörten a portás és arckifejezésén érződött, hogy már semmi jóra nem számít. Éreztem, hogy átlát rajtam és pontosan tudja, hogy nem a nemzeti együttműködés orbáni rendszerének egyik, feltétlen híve áll előtte.

Óvatosan elindultam az alaptörvény asztala, azaz a misztikus orbáni hatalom újabb, szakrális kegyhelye felé. Az idő egy pillanatra megállt, de nem így az »asztalszolga«. Ő ugyancsak óvatosan távolodni kezdett...egyenes arányban az én közeledésemmel.

Gondtalan és boldog (még) fidesz-hívőt alakítva készítettem néhány fotót (dokumentálva, hogy milyen volt előtte...), majd leültem az asztalka mellett elhelyezett, kényelmes, vörös bársonyfotelbe. Közben örömmel konstatáltam, hogy maga az asztal is vörös, sőt úgy láttam, hogy ennek még »tettestársam«, a ketchup is örül a szatyorban...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2011. szeptember 03. 08:17
Péter, én meg a biztonságiak helyében egy jó nagyot belevertem volna a fejedbe, aztán a ketchupos flakont felnyomtam volna a valagadba, és addig rugdostam volna még meg nem jelenik a torkodban. Faszkalap. Az nem jutott eszedbe hogy azért lett kitéve az alaptörvény mert tíz emberből nyolc nincs tisztában az alkotmányos jogaival?
Peter8811
2011. szeptember 03. 06:57
Dániel elvtárs ilyen piros színű ondósejt jöjjön a metélt kuksidból és mindenkinek aki egyetért veled.
Atisz
2011. szeptember 03. 06:34
Nagy baj az agybaj. Élelmiszerrel játszani pedig neveletlenség. Kented volna be inkább egy tubus vazelinnel, vagy hogy hívják... tudod, amivel játszani szoktatok.
states
2011. szeptember 03. 06:30
Ez a kétharmad azért arra is jó, hogy a baloldal vadiúj vörös nácikkal rukkolhasson elő, lásd ezt a faszt, a régik mellett. Lásd Kertész Ákos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!