Forradalom megrendelésre

2011. augusztus 24. 08:12

Ha nincs az ítélet, Kadhafi rendszere ma is él, sőt nagyon sokaknak virul is.

2011. augusztus 24. 08:12
Máté T. Gyula
Magyar Hírlap

„Moammer Kadhafi megbukott. Húzhatja még órákig, sőt akár napokig-hetekig, a lényegen ez mit sem változtat.

Megbukott, mert fél éve erre ítélték.

Nem Tripoliban, nem a határtalan sivatagok beduinsátraiban, de még csak nem is szűkebb-tágabb családjában.

Az ítélet Washingtonban született, majd rábólintott Párizs és London, Berlin semlegessége mellett elfogadta az Európai Unió.

Ha nincs az ítélet, Kadhafi rendszere ma is él, sőt nagyon sokaknak virul is. A politikai átmenet kérdése pedig legfeljebb abból a szempontból merül fel, hogy melyik mélyen szimpatikus fia örökli majd a »zöld ügyet«.

Félreértés ne essék, Líbia az uralkodó elitet leszámítva nem volt a földi mennyország Kadhafi alatt. De lássuk azt is tisztán, hogy a líbiaiak többsége nem élt rosszul, sőt olyan szociális támogatásban részesült az államtól, amiről a környező országok polgárai még álmodni sem mertek volna – a »szomszédok« a líbiaiaknak már büdös, alja melót jártak elvégezni Kadhafi országába. Habár például az első házasok állami ajándékautója a jóllakott Nyugaton sem lett volna elhanyagolható juttatás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
intercisa
2011. augusztus 24. 11:11
ha ilyen marha mesés volt ott a helyzet miért nem költözött oda a tisztelt szerzőúr?? ez a cikk kicsit olyan mint amit Lincoln mondott a rabszolgaságról:" Noha köteteket írtak össze annak bizonyítására, miszerint a rabszolgaság nagyon jó dolog, sohasem hallottam olyan emberről, aki ebből a jóból oly módon akarta volna kivenni a részét, hogy maga is rabszolga legyen..."
Winston Smith
2011. augusztus 24. 10:46
Máté T. Gyula Máté Thürmer Gyula. Gondolom nála nem gond a "származás", mint ahogy a Fidesz-vezérkar 3/4-énél sem (komcsi párttitkárok, kiszesek, KB- tagok) Hányingerem van már a Fidesztől. Mekkora képmutató faszkalapnak kell lenni, hogy mást komcsizunk, liberózunk, ávósnagypapázunk, közben a SAJÁT embereinkről igencsak mélyen kussolunk? MERT! vagy ávósnagypapa meg komcsi szemétláda, és akkor a saját embereink - Fidesz - is azok, vagy esetleg, esetleg, származás helyett abból kéne kiindulni, amit az illető mond. Abból is meg lehet állapítani, hogy valaki igazat mond-e, hiteles-e. Sőt igazából csak abból lehet hitelesen megállapítani. Persze ehhez ész (nameg gerinc, hogy beismerjük, ha hibáztunk) kéne, az meg a narancszombikból teljesen és tökéletesen hiányzik. Félreértés elkerülése végett mondom: nem kell hogy mindenki elkezdjen hirtelen elemző, kritikus módra gondolkodni. az kell, hogy egységesek, következetesek legyünk erkölcsi dolgokban.
El Topo
2011. augusztus 24. 08:21
Máté úr eltévesztette a címet. Eredetileg a Szabadságba szánta ezt a cikket, csak mellément.
kardosdoktor
2011. augusztus 24. 08:16
olaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj de lehet, hogy a homok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!