Valami történt a Kétharmad bolygón

2011. július 13. 13:38

A magyar politikai elit pontosan azért titkosít, vagy azért óvakodik a tények megnevezésétől, hogy tetszése és céljai szerint manipulálhassa a nyilvánosságot.

2011. július 13. 13:38
Tokfalvi Elek
Hírszerző
„A sajtó valamit tudni akar, ilyen a természete. De mivel semmi érdemlegeset nem szabad tudnia, vagy spekulál, vagy súgásokra bízza magát. Az ilyen »biztos« értesülésekkel és »megtudtuk«-okkal mindig az a baj, hogy a sajtótermék kiszolgáltatja magát a dezinformáló szándéknak. Pedig 2011-re már nem kellene naivnak lenni, bőven tudni lehetne: a magyar politikai elit pontosan azért titkosít, vagy azért óvakodik a tények megnevezésétől, hogy tetszése és céljai szerint manipulálhassa a nyilvánosságot. Magyarul: úgy hazudjon, ahogy neki jó.  Biztosan létezik kiszivárogtatás manipulatív szándék nélkül, de nem jellemző. (És ez független a pártállástól. Emlékeztetnék arra, hogy éppen a titoktörvényt még a fülkeforradalom előtt kétharmaddal fogadták el a pártok.)  A sajtó valamit tudni akar, ilyen a természete. De mivel semmi érdemlegeset nem szabad tudnia, vagy spekulál, vagy súgásokra bízza magát. Az ilyen »biztos« értesülésekkel és »megtudtuk«-okkal mindig az a baj, hogy a sajtótermék kiszolgáltatja magát a dezinformáló szándéknak. Pedig 2011-re már nem kellene naivnak lenni, bőven tudni lehetne: a magyar politikai elit pontosan azért titkosít, vagy azért óvakodik a tények megnevezésétől, hogy tetszése és céljai szerint manipulálhassa a nyilvánosságot. Magyarul: úgy hazudjon, ahogy neki jó.  Biztosan létezik kiszivárogtatás manipulatív szándék nélkül, de nem jellemző. (És ez független a pártállástól. Emlékeztetnék arra, hogy éppen a titoktörvényt még a fülkeforradalom előtt kétharmaddal fogadták el a pártok.)(...)

Itt nem lehet előadni, baráti újságírók és trollok tapsikolása közben, hogy az »idegen« belepofázó, az Európai Parlament többsége, az ENSZ, az EBESZ, az amerikai külügyminisztérium, a Velencei Bizottság tehet egy szívességet. Most az egyszer nemcsak hogy értékén lesz kezelve a magyar belpolitikai-jogi bűvészkedés, hanem következményei is lesznek. Ha ugyanis Galambost és Szilvásyt kémkedéssel vádolják, akkor egy másik államot is azzal vádolnak, hogy a hírszerzése beszervezett (vagy tartott) egy magyar nemzetbiztonsági főigazgatót, illetve minisztert. Fentebb írtam, hogy ez nem szokás, ellenben agyrém. De ez az, ami látszik belőle. Függetlenül attól, hogy a magyar hatóságok megmagyarázzák, hogy nem olyan kémkedés, amilyenre gondolni tetszik, hanem olyan, amit X magyar törvény n. paragrafusa szerint kémkedésnek lehet nevezni.”  

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoCsak
2011. július 13. 19:30
Jééééé
paraszt
2011. július 13. 18:13
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=80887&mode=thread&order=0&thold=0
paraszt
2011. július 13. 18:13
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=80887&mode=thread&order=0&thold=0
shighhopes
2011. július 13. 17:03
Láthatóan senki sem olvasott bele igazából a cikkbe, a végéig meg pláne nem jutott el, ugyanis a titkosításnál egy nagyságrendekkel kínosabb problémát jár körbe: amennyiben tényleg kémkedésről van szó és a vád valóban olyasmi mint ami sugallva van (azaz egy külföldi titkosszolgálat, esetleg vállalat beszervezett egy magasrangú vezetőt) az egyrészt: 1. Ellentmond annak ami az ilyen szolgálatok ügyködéséről közismert (magyarul: ez nem szokás, mondhatni elképzelhetetlen) 2. Mindenképpen bazinagy nemzetközi botrányt kell hogy jelentsen. Jól jelzi a "közbeszéd" siralmas állapotát, hogy a találgatás meg vad összeesküvéselmélet-gyártás közepette senki sem állt le döbbenetében mennyire nonszensz és sikamlós ez az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!