Rekviem egy iskoláért

2011. május 20. 07:21

Szirbik Imre, Szentes szocialista polgármestere magánbirodalmában nemhogy rendszerváltás, még módszerváltás sem történt.

2011. május 20. 07:21
Szentesi Zöldi László
Magyar Hírlap

„Mit írhatnánk ma, 2011-ben, ha nem a kristálytiszta igazságot: a szentesített szocializmus tovább dühöng Szentesen. Lehet, hogy a kétharmad diadalt ül az országban, de Szirbik Imre szocialista polgármester magánbirodalmában nemhogy rendszerváltás, még módszerváltás sem történt. Ha valaki nem hódol a helyi politikai-gazdasági hatalomnak, körön kívül kerül, és aki nem fogja be a száját, megnézheti magát. (...)

A rettegés városá­ban, az elnémított vélemények és halk suttogás honában, vagyis Szentesen bezárnak két általános iskolát. Az egyik, a Petőfi Sándorról elnevezett, mintegy százéves intézmény valóságos jelképe Szentesnek. (...) Négyszáz gyereknek mutatott utat a polgármester. Ők nem számítanak: statisztikai adatok egy mocskos színjátékban.

A szentesiek érdemben semmit nem tehetnek a két iskola, a Damjanich és a Petőfi megmentéséért. A szülők és a tanárok tüntettek ugyan, de nyilvánvalóan jól tudják, hogy a polgármester megjegyzi a Kossuth téren feltünedező arcokat. A hírek szerint a városvezetés időközben már a tantestületeket is megosztotta. A helyi evangélikus lelkész, aki háttérbeszélgetést folytatott Szirbikkel a Petőfi esetleges átadásáról, a Magyar Hírlap feltáró cikke óta kihátrált az ügyből. A helyi ellenzék is hallgat. Május 30-án hivatalosan is eldől a két iskola sorsa a szentesi testületi ülésen, és egyáltalán nem úgy fest, hogy bárki is ráborítja az asztalt a kezdeményezőre.

Szentes látlelet. A másik Magyarország. Emberek szájzárral, félelemben, tehetetlenül. Ilyen is van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizipipa
2011. május 20. 11:04
Szentesen ez volt a tavaly őszi eredmény: - polgármester választás 1 Farkas Sándor FIDESZ 3 756, 32,89% 2 Karikó-Tóth Tibor Pálmások Szövetsége 506, 4,43% 3 Molnár Attila JOBBIK 684, 5,99% 4 Szirbik Imre MSZP 6 474, 56,69% - képviselő testület Antal Balázs Tibor FIDESZ Bujdosó Tamás Károly FIDESZ Dr. Chomiak Waldemar FIDESZ Halmai István András FIDESZ Kozák János FIDESZ Sipos Antal FIDESZ Ollai Istvánné FÜGGETLEN Dr. Demeter Attila MSZP Krausz Jánosné MSZP Móra József MSZP Szabó Zoltán Ferenc JOBBIK Varga Árpád MSZP Szűcs Lajos MSZP Karikó-Tóth Tibor Pálmások Szövetsége
vendée
2011. május 20. 10:02
Erről a Szentesiről két-három évvel ezelőtt még egész jó véleménnyel voltam, de most?! Egyébként meg sajnálatos módon az önkormányzat pártállásától függetlenül egyre több iskolát zárnak be.
El Topo
2011. május 20. 09:40
A Janikovszkyt is a komcsik zárják be éppen.
Petrov
2011. május 20. 08:29
a fidesz éppen tömegesen zárja be az iskolákat szóval ez már megint a másik komcsija büzös - a mi komcsink jó szindróma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!