Hogyan beszéljünk a pokolról kortársainknak?

2011. május 01. 11:29

Nem kell szégyellnünk, hogy ebben is hiszünk.

2011. május 01. 11:29

„Nem kell szégyellnünk, hogy ebben is hiszünk. Az általunk elfogadott valóságnak épp olyan része az öröklét, a menny és a pokol, mint Pesten a hatos villamos. A hit így látja a világot.

Egyáltalán beszéljünk róla?!

Két okból érdemes átgondolni ezt a kérdést.

Az egyik, hogy Jézus beszél róla. Nem is keveset. (Bár azért nem is ez volt a kedvenc témája!) És Jézus azért beszélt az embereknek a pokolról, mert szerette a kortársait, az embereket, és nem akarta, hogy pokolban éljenek. Se a földi életükben, se utána. Márpedig amiről Jézus beszélt, sőt, tudatosan tanított, arról nekünk is muszáj beszélnünk.

A másik oka, hogy nem csak Jézus szerette a kortársait, hanem (jó esetben) mi is szeretjük őket. És nem csak Jézus akart változtatni a pokoli történeteken, hanem (jó esetben) mi is szeretnénk változtatni rajtuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SZtR
2011. május 01. 17:37
"Drága gyermekeim! Minden ember meglát engem, amikor átlépi a küszöböt, vagyis kijön romlandó testéből. Azok is, akik üdvözülnek, és azok is, akik elkárhoznak. A kárhozottak akkor fogják megismerni az igazságot: Én vagyok. Jóllehet, a sátán mindvégig megtévesztette őket: "nincs Isten". Akkor már szeretnének megváltozni, de nem tudnak. Mint ahogy a test mozdulatlan marad örökre, ha már kiment belőle az élet, úgy a lélek is csak addig tud változni, amíg a testben él. Csak a hit által térhettek Hozzám. Ezt mondtam: aki hisz, üdvözül. Aki nem hisz, elkárhozik. Azért kérem, hogy szüntelenül imádkozzatok, mert ez táplálja a hiteteket. (...) Segítsétek hitre egymást!" Jézus, 2010. 08. 04. (Mária Juliannának adott üzenetekből) Életünkben bármikor megtapasztalhatjuk Isten irgalmasságát, de halálunk pillanatától Isten igazságosságával találkozunk!!!
drkovax
2011. május 01. 16:37
Hja, ha a "keresztény" portál szerzője legalább II. János Pál erről szóló írását elolvasta volna ... De nem tette...
Nemhivo
2011. május 01. 12:03
...valószínűleg nincs túlvilág...ne aggódj, ...éld és élvezd az életet..
magnamater
2011. május 01. 11:55
A Jóistenről elég nehéz elhinni, hogy az embereket örök tűzben fogja égetni. Az sokkal hihetőbb, hogy működni fog az emlékezet, mi fájdalmat, kínt, bajt okoztunk másoknak. Ezeket fogjuk átérezni, s ha nem tudjuk feledni, az lesz a pokol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!