Vicc

2011. március 11. 07:12

Hát nem vicces, hogy egy rajtakapott képviselő úgy próbál menekülni, hogy letagadja a nevét és kitalál helyette egy másikat?

2011. március 11. 07:12
„A kilenc hónapja tartó viccelődés után jól esik néha egy-egy elmélyült perc a haza sorsáért felelős közembernek is. Ezt csak a pofátlan újságírók nem hajlandók megérteni. Képesek még ilyen intim pillanatokban is megzavarni a nemzeti felhatalmazással a parlamentbe küldött honatyát, és megkérdezni tőle, hogy hívják, ha már egyszer olyan helyen dohányzik, ahol tilos. Simon Zoltán, válaszolta Kerényi János.

Jó vicc. Mély értelmű, elgondolkodtató, nem az a fajta, amelynek hallatán az ember azonmód röhögésben tör ki. Végtére is egy néven az ember nem szokott nevetni, már csak azért sem, mert senki nem tehet a saját nevéről, hacsak le nem mond róla, és saját elhatározásából föl nem vesz egy kiválasztott, röhejes másikat. De éppen ez az, amiért a Simon Zoltán név olyan vicces. Kerényi János képviselő ugyanis hirtelen felindulásból, amit egy kétharmados felhatalmazással nem rendelkező újságíró pofátlan érdeklődése váltott ki benne, vissza akart térni a nemzeti együttműködés kedélyes és derűs politizálásához, ezért jó humorral nevet váltott. 

Hát nem vicces, hogy egy rajtakapott képviselő úgy próbál menekülni a kíméletlen sajtó halálos szorításából, hogy letagadja a nevét és kitalál helyette egy másikat? Dehogynem. Ki találta ki például a világbotrányt kiváltó médiatörvényt? Nem az Orbán-kormány, hanem Rogán Antal és két képviselőtársa. Ki nyújtotta be az Alkotmánybíróság jogkörének korlátozásáról szóló alkotmánymódosítást? Nem az Orbán-kormány, hanem bizonyos Lázár János. Ki találta ki a megszorításokat tartalmazó Orbán-csomagot? Matolcsy György. Vagy Széll Kálmán. És ki csinálja az Orbán-alkotmányt? Salamon és Gulyás. Nem? Akkor mi, nyolc millióan, név szerint, válaszlevélben. Netán mi sem? Hát akkor Szájer az Ipad-jén, és legyen mellette Szili. Értik a viccet?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2011. március 11. 16:05
Valódi neve volt annak a háromszáznak, kit Biszku parancsára halálra szántak, de az a háromszáz nem számít Bolgárnak, csak az az egy név számít , mit letagadtak - sírjunk e, vagy röhögjünk rajtad?
abraka
2011. március 11. 15:07
Akik hozászólásukkal erről az esetről megpróbálják elterelni a figyelmet, elbagatelizálják, el bolgár gyurizzák, el judeobolsevikozzák, de előfordult olyan is, hogy el gyurcsányozzák, azok egy fikarcnyit sem különbek azoktól, akiket oly mélyen utálnak és megvetnek. Igaza van buckafejnek amikor ezt kéri:"Viktor baszd már fejbe őket!" Én csak annyit tennék hozzá, hogy azoknak is a fejükre kell koppintani, ha másképp nem megy diszlájkokkal és releváns, a lényegre koncentráló kommentekkel, akik ezeket a sorozatos gusztustalanságokat megpróbálják elhumorizálni. lemattítani, elbolsizni, elgyurcsányozni. Vagy különben ugyanaz a performansz kezdődik el, mint amit már egyszer előadtak az MSZP-sek 2007től 2010-ig. Az előadás sikere ugye mindenki számára ismert. Nem volt vastaps.
marós
2011. március 11. 11:12
Te büdös médiapatkány, te nem viccelsz, hanem gyülölködsz, ez lesz a végzetetek, tanulhattatok volna a választási vereségekből, de a gyülölet elvette a maradék eszeteket is.
Vizigót
2011. március 11. 10:22
Az a rossz vicc Bolgár, hogy a magadfajta patkányok tovább fertőznek ebben az országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!