Mi a legnagyobb baj a homoszexualitással?

2011. március 07. 17:24

Megszületik az ember nárcisztikus, önmagát imádó, önmagát szolgáló, autonóm létét szimbolizáló homoszexualitás.

2011. március 07. 17:24

„Van valami a heteroszexuális házasság intézményében, ami mélységében tárja fel előttünk Isten örök tervét, hogy az ember vele egyesüljön szeretetben és imádatban. A férfi és a nő közötti eltagadhatatlan különbözőség, a kezdeményezés és a befogadás, a vezetés és a vezettetés, a felelős szeretet és a tiszteletteljes engedelmesség, a behatolás és a magába fogadás, a férfi nemi szerv és a női nemi szerv egymáshoz illeszkedése, az átkarolás és az önátadás finom mozdulatai, és mindezek felbonthatatlan szövetségben való befedezettsége mind-mind együttesen a Teremtő és képmása, a Vőlegény és a Menyasszony (Jelenések 19,1-10) közötti extázis ikonjai.

A homoszexualitás szintén ikon, de annak a bizonyos első cserének a lehangoló képe. Amikor az első emberpár saját autonómiájára cserélte Isten imádatát (1 Mózes 3), önmaga ünneplését és szolgálatát választotta a halhatatlan Isten dicsőségének öröme helyett. »Olyanok lesztek, mint az Isten, ti döntitek el, hogy mi a jó és mi a rossz« – mondta a kígyó. És így is lett. Csak nem bölcs döntések, hanem erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodás született ebből, melynek tetőpontja (vagy inkább mélypontja), mintegy szemléltető eszköze lett az, amikor egy férfi a saját nemét érzi vonzónak, és egy nő a másik nő felé fordul vágyakozással. Ebben a vágyakozásban, mint ikonban, és az ezzel való társadalmi egyetértésben (Róma 1,32) eltűnik az Isten és ember közötti másság és a Teremtő felé megnyilvánuló imádat, melyet a teremtés óta a házasság metaforája rajzolt elénk, és megszületik az ember nárcisztikus, önmagát imádó, önmagát szolgáló, autonóm létét szimbolizáló homoszexualitás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szempontpuska
2011. március 08. 17:37
/ÁSÍT/
cseril
2011. március 08. 15:25
"Akik az Isten igazságát hazugsággal cserélték fel , azok a teremtményt imádták és szolgálták a Teremtő helyett,aki áldott mindörökké.Ámen. Ezért Isten gyalázatos szenvedélyeknek szolgáltatta ki őket.Mint ahogy asszonyaik felcserélték a természetes érintkezést a természetellenessel,ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban;férfiak férfiakkal fajtalankodtak,de el is veszik tévelygésük méltó jutalmukat önmagukban. És mivel nem méltatták Istent arra,hogy megtartsák ismeretükben,Isten kiszolgáltatta őket az erkölcsi ítéletre képtelen gondolkodásnak,hogy azt tegyék ami nem illik." Róm1,25-28
szempontpuska
2011. március 08. 15:05
/ásít/
Kirke70
2011. március 08. 13:02
A legnagyobb baj a gondolkodással van, nem tudjátok elfogadni nem vagyunk egyformák, és ha két nő vagy két férfi együtt boldog az az Ő dolguk, senkinek nincs joga ítélkezni mások felett. Amúgy a férfiak zöme köztudottan néz pornó filmeket, és ott más se lát mint a férfi társai nemi szervét, ott nem gyűlölködik? Vagy mikor a nőkkel közösülnek análisan? És nem kell itt álszenteskedni , hogy fuj mi ilyent soha, sőt még a gondolatainkban sem stb....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!