Egy utópia: magyar konzervatív párt

2011. március 09. 13:02

Kell egy csapat. Azaz kéne. Egy párt Magyarországnak. Itt és most.

2011. március 09. 13:02

„Kell egy csapat. Azaz kéne. Egy párt Magyarországnak. Itt és most. Egy konzervatív, jobboldali, de azon belül azért liberális. Szabadságpárti. Meg mérsékelt. De azért nem langyos, nemmaszatoló, nem puhány, nem örök kitérő. Ellenkezőleg: mindig szembenéző. A dolgok gyökeréhez nyúló. Nem passzív, nem defenzív, nem »hamis realista«. De nem is hiperaktív, nem kényszeres álcselekvő.

Nem fenyegetőző, nem támadó, nem agresszív. Építő, óvó, nem romboló. Együttműködő, békítő, érdekkiegyenlítő.

Kereszténységgel nyugodt lélekkel bensőséges viszonyt ápoló. Akár »kereszténydemokratának« is mondható. De nem kereszténykedő. Kezét nem a címlapon összekulcsoló. A Wekerle- és Szilágyi Dezső-féle, 1890-es évekbe vesző nívót (l. állam és egyház szétválasztása) tartó. Ha egyszer a magyarban a vasárnap az vásárnap és nem »nedelja«, azt elviselő.

Alkotmányos. Betű és szellem szerint is. Vitán felül, nem kétesen, nem kacsintva-lebegtető.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
smalladam
2011. március 10. 09:37
Istenkém, mennyire kell fogyatékosnak lenni ahhoz, hogy azért mert valaki nóném ember a népszabadság vendég rovatában Utópia(!!) címmel konzervatív pártról álmodoz, az mindjárt azt jelenti, hogy már megint A BALOLDAL meg akarja mondani:D RETTEGŐK!!!!!
blogen
2011. március 09. 20:06
Ha létezne magyar konzervatív párt ti már halottak lennétek!
states
2011. március 09. 20:05
Milyen szerencse, hogy szerzőnk a baloldalon semmilyen hiátust nem érzékel, Szekeres Imre és Török Zsolt tökéletesen lefedi a baloldali választópolgár minden igényét, kielégíti a legkényesebb választói ízlést is. Ha netán mégis valakiben támadna bármilyen hiányérzet, annak még mindig ott van tartalékban Juhász Fecó.
Nemhivo
2011. március 09. 16:13
...a magyarság megosztott, mint mindig... Van egy tekintély tisztelő, keleties, "mongyák meg mit akarok" típusú rétege amiről Tóta oly találóan ír.. És van egy nyugatias, liberális, réteg akiket az előbbiek szívből gyűlölnek, ...míg utóbbiak az előzőeket mélyen lesajnálják. Az első csoport nagyjából megtalálta a helyét a jobbikban és a fideszben,...de a második csoportnak nincs ma pártja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!