Célom a független székely állam

2011. március 19. 13:57

A román hatalom által kezdeményezett, úgynevezett retorziós lépések és ezek mértéke nem tőlem függ.

2011. március 19. 13:57

„Számos provokatív és figyelemfelkeltő akcióval került mostanában az újságok hasábjaira. Botrányhősnek vagy polgárjogi harcosnak nevezi magát?

Polgárjogi harcosnak.

Attila utca, reklám- és helységnévtábla-kommandó, a Székely Hadosztályra való megemlékezés Kolozsváron december 1-jén, a Székelyföld nem Románia! banner a kosármeccsen és most Avram Iancu jelképes akasztása, csak néhány a nevéhez köthető megmozdulásokból. Kiknek a nevében hajtja végre ezeket, mik a céljai, és kiknek kíván üzenni?

Mindet a saját nevemben csinálom, amint az dokumentálva is van. Taktikai, rövid távú célom a figyelemfelkeltés, ugyanakkor a megvalósított akciók sikerélménye is motivál. Hosszú távú célom a független székely állam iránti igényem kinyilvánítása, annak megvalósítása, intézményeinek megszervezése.

Sokan megbotránkoztatónak és szélsőségesnek érzik tetteit. Hogyan látja mindezt? Szélsőséges akciókról van szó, vagy mindez még belefér a véleménynyilvánítás szabadságába?

Hogy mi fér bele a véleménynyilvánítás szabadságába, az nagyon viszonylagos kérdés, és az esetek többségében az, ami az én véleményem szerint belefér, számos más vélemény szerint nem, így az egységes viszonyítási alap, az érvényben lévő törvények döntenek.

Legutóbbi akciója nyomán diszkriminálásra való felbujtás alapos gyanújával indított hivatalból kivizsgálást ellene az ügyészség, és a munkahelyén is fegyelmi eljárást kezdeményeztek. Tart-e retorzióktól?

A román hatalom által kezdeményezett, úgynevezett retorziós lépések és ezek mértéke nem tőlem függ. Lássuk.

Készül-e további akciókra?

Természetesen, ha a jó Isten megsegít!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Panzergeneral
2011. március 20. 11:48
Ahogy észrevettem, nem lehet megnyitni a Magyar Hirlapot, vmi olájok meghekkelték (Romanian National Security). Kissé sérelmezem, hogy ennyire gyengus a védelme az oldalnak
doparoma
2011. március 19. 21:44
az újságíró ennél már igazán nem kérdezhetett volna szarabbul..
Senye Péter
2011. március 19. 19:29
Maradjunk egyelőre annyiban: Erdély legyen az erdélyieké.
Nemhivo
2011. március 19. 16:14
....hülyeség az, hogy a románok idegeskednének a székelyek miatt... Kifejezetten jól jön nekik ez a tag,....hiszen vele demonstrálható, hogy mindenki mondhat amit csak akar... Nem divat ott már a magyarokkal való riogatás. Én egyébként el tudom képzelni azt is, hogy a tag valóban "magától ilyen".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!