A sajtóval törlik fel a padlót?

2011. március 08. 20:46

Ez bizony a hatalmi arrogancia, a gőg, az önteltség, a beképzeltség megnyilvánulása volt.

2011. március 08. 20:46

Mint azt a hvg.hu megírta, a portál munkatársa megkérdezte a parlamentben tiltott helyen dohányzó egyik képviselőt, hogy megszavazza-e a dohányzásellenes törvény módosítását. A honatya igen nyeglén válaszolt a kérdésekre, majd amikor a nevét kérdezték, Simon Zoltánként mutatkozott be. Mivel ilyen nevű képviselő nincs a parlamentben, az újságíró kiderítette, hogy Kerényi János volt az interjúalany. Róla tudni lehet, hogy 1998 júniusa óta fideszes képviselő, aki a Bács Kiskun megyei listáról került a parlamentbe, 2006-2010 között mindössze egyetlen felszólalása volt, viszont 2011. január 1-től kormányhivatalt vezető kormánymegbízott lett Bács-Kiskun megyében. S ezzel a múlttal, ebben a kormányzati funkciójában ő is alighanem érinthetetlennek gondolja magát, különben nem engedte volna meg magának ezt a hangot, ezt a cinizmust, ezt a lekezelő, szembeköpő stílust.

Ez a nagyszerű honatya (?), képviselő (?), közszolga(?), »fidesznyik« (?), – ahogy tetszik – tegnap csakis ebből az alapállásból vehette »ilyenre a figurát«. Ez bizony a hatalmi arrogancia, a gőg, az önteltség, a beképzeltség megnyilvánulása volt, s persze az újságíró, a sajtó, a hvg.hu  s általában az újságírás semmibevétele. A rajtakapott képviselő úr kicsit szórakozott a kollégával, miközben nem kicsit hazudott, s mellesleg érzékeltette ki az úr a T. Házban.

Kerényi János gondolkodásmódja, viselkedése nem egyedi. A nemzeti egységet megtestesítő »fülkeforradalmárok« közül az elmúlt hetekben jó néhányan voltak, akik törvényen kívülinek (felülinek?) gondolták magukat, s megnyilvánulásaikban hasonló emberi-politikai »nagyságról« tettek tanubizonyságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Diemond
2011. március 09. 12:38
Az a baj, hogy ha lemondana, azt vereségnek fognák fel a jobboldalon. Holott az igazi győzelem az lenne, ha az ilyen Kerényi-Zsiga-Lázár stb. féléket azon nyomban kitaszítanák a pártból. Megmutatva, hogy lehet így is. Ez lenne az előremutató lépés, nem a "világraszóló" alkotmány...:(
Diemond
2011. március 09. 12:29
Manipulált hangfelvétel? Eh... Sajnos nem kell nagyítóval keresni, naponta derülnek ki. És ez szomorú, mert ha a Fidesz bukik, akkor a Jobbik jön...
Diemond
2011. március 09. 11:42
Tévedésben vagytok. Ebben az ügyben nem az volt az igazán gerinctelen, hogy tiltott helyen dohányzott. Hanem az, hogy Simon Zoltánnak mutatkozott be. Majd miután ez kiderült, azt találta mondani, az újságíró sem mutatkozott be, így viccnek gondolta, viccesen is válaszolt. Kár, hogy utána nyilvánosságra hozták a hangfelvételt is. "Jó napot kívánok, képviselő úr. Szegő Péter vagyok, a hvg.hu-tól." http://vastagbor.blog.hu/2011/03/08/villaminterju_kepviselovel?fullcommentlist=1#comments 1. úgy fog szavazni a dohányzás tiltásáról, hogy tiltott helyen dohányzik (ráadásul a Parlamentben...) 2. hazudott a nevéről... 3. hazudott a szituációról is... Fejlettebb demokráciákban egy ilyen után vagy lemondana magától, vagy a pártja mondatná le. És erre nem mentség az, hogy deazelmúltnyolcévbenis.
Google
2011. március 09. 11:26
Ellenőrizniük kellene a politikát - ezt eddig fájóan nem tették - de bemutatkozni nem tudnak a rendes, kedves, nem gőgős, nem öntelt, nem beképzelt újságírók. Tisztelet a kivételnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!