Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Derce pénze

2011. február 03. 11:46

Derce Tamás megérdemli az életműdíjat, rászolgált. Nem akármilyen polgármester volt.

2011. február 03. 11:46
„Derce Tamás ugyanis megérdemli az életműdíjat, rászolgált. Nem akármilyen polgármester volt. Lehet bírálni nyers stílusáért, szókimondásáért, nyakasságáért, sok mindenért, de aki összehasonlítja azt, hogy milyen volt húsz évvel ezelőtt Újpest és milyen most – és ehhez elég végigsétálni például a Váci út újpesti szakaszán – könnyen rádöbbenhet, hogy a településrész fejlődése jóval erőteljesebb, mint azt önmagában a kerület státusza, pozíciója indokolta vagy amit adottságai lehetővé tettek volna, vagyis: kellett hozzá a jó polgármester. És bár e rendeletet minden kétséget kizáróan Dercére írták – naná, ötször megválasztották –, annyiban semmiképpen sem személyre szabott, hogy mostantól kezdve bárki előtt nyitva áll a lehetőség: tessék, lehet legalább tíz évig polgármesternek lenni, közmegelégedettségre. A helyzet ugyanis az, hogy ha valaki erre a választott tisztségre adja a fejét, az 1. utóbb nagyon könnyen megégetheti magát egy új kurzus esetén, mert ma csak politikai akarat kérdése, hogy melyik döntésre húzzák rá a törvénytelenség gyanúját, tehát személyes kockázatot vállal; 2. ha nem volt korrupt, akkor nem lesz miből tisztességesen megélnie, időközben ugyanis az eredeti szakmájából kikopott.

Nem olyan hálás dolog ugyanis a polgármesteri tisztség. És talán érdemes volna azon is elgondolkodni, hogy azoknak a településvezetőknek, akik hosszú időn át eredményesen vezetnek egy közösséget – igen, többek között Demszky Gáborról van szó! –, automatikusan járjon ilyen »életműdíj«, politikai szimpátiáktól függetlenül.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2011. február 04. 11:37
Próbálok nem az ötven év belénk nevelt bolsi reflexével reagálni, "dögöljön meg a szomszéd tehene" de azt gondolom, hogy amikor ekkora nyomor van az országban , ne jutalmazzanak senkit, vagy köszönettel ajálja fel az illető - hasznosabb célra.
Tamas
2011. február 04. 09:50
"megérdemli az életműdíjat" És életét hány becsülettel végig dolgozó sebész, bakter, katona, tanító, ... nem kap életműdíjat, csak a hatályos bérét és nyugdíját. A polgármesterséget minden előnyével és hátrányával (?) önként vállalják az érintettek
pityesz74
2011. február 03. 23:32
Ha megérdemli ad oda neki sajátzsebből köcsög
soelmo
2011. február 03. 18:07
Hogy jön ide Demszky? Ő az ellenpélda!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!