Mi lett volna, ha József nemet mond?

2010. december 19. 11:32

Volt ugye a názáreti Mária esete: tipikus krízisterhesség.

2010. december 19. 11:32

„Orvosok a megmondhatói: sok nő tragédiaként éli meg a magzatelhajtást. Nem ítélkeznék senki felett; azoknak, akik ilyen döntés szélésre sodródnak, sürgős és hathatós támaszra, segítségre van szükségük. De hadd jegyezzem meg halkan, hogy végső soron mégsem az asszony, hanem a tökéletesen kiszolgáltatott magzat az áldozat. Steril ekcájgokkal elkövetett, kitervelt, brutális gyilkosság áldozata. Évente hatvanezer ilyen történik Magyarországon. Cirka három Mátészalka, vagy hat Biatorbágy. Ennyi kis élet pottyan fekete nejlonzsákba, és végzi kukában. 

Na most, ha a méhen kívüli ember elpusztítása tilos, akkor miért is más a helyzet a méhen belül?

Adventben születésvárásra is emlékezünk elvileg. Volt ugye a názáreti Mária esete: tipikus krízisterhesség. Megtudják a rokonok, a vőlegényem el akar küldeni. Aztán József mégis azt mondja: rendben. Elég bevállalós, pedig nem megy valami jól az asztalosműhely, nincs egy nyamvadt vasuk sem, az egy szál szamár túl nagy vagyonnak nem számít. Hol fognak lakni? Elhangozhatott volna: ugyan Mária, ugorj le a ládáról, szívem. Vagy hívjuk el a vajákos asszonyt, elintézi. 

De jó, hogy megtartották!  Ha az a csöppség nincsen, ha Jézus el nem jön, ha nem teszi magát teljesen kiszolgáltatottá, akkor soha nem ismerjük meg, milyen az Isten szeretete valójában.

De mert eljött, megmutatta és megismertette magát, nincs többé megoldhatatlan krízis.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2010. december 20. 11:35
Vannak tabutémák. Pontosan ilyen a vallás és a vallási jelképek, - akármilyen vallásról is legyen szó. Szintén tabutéma mások tisztelete a lehetséges módon. Nem mondjuk például " hogy van a növéred, b@szd meg? " Mivel az utóbbi tizen- huszon év a társadalom elkorcsosulásához , cinizmusához vezetett, köszönhetően a politikusoknak és a médiamunkásoknak, hathatós módszerek kellenek már ide ami megtanit mindenkit arra " VANNAK TABUTÉMÁK! " Nem veszi figyelembe? Kirúgni a fogát, leültetni pár évre,hogy megtanulja az erkölcs és mások érzéseinek tiszteletét. Csak ez használ az ilyen kétszínű irások, " liberális" hozzáállás kapcsán.
morfondír
2010. december 20. 10:29
Ha nemet mond? Akkor valószínűleg Balavány-imádók lennénk. Így viszont nem.
Énekes Vazul
2010. december 19. 22:34
Nagyon megható írás. Nagyon sok dolgot lehet hallani a karácsony üzenetéről, de ez az egyik legeredetibb írás, amit eddig olvastam. Köszi! Ha ez a szép rege Igaz hitté válna, Óh, de nagy boldogság Szállna a világra. És a gyarló ember Ember lenne újra, (Ady Endre: Karácsony részlet)
Szittya
2010. december 19. 18:29
Várható volt, hogy elindul az abortusz betiltását követelő zombihad is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!