Légy híve

2010. augusztus 20. 12:27

Aki igazán felelősen gondolkodik, az a következő nemzedékekkel is szolidaritást vállal, nem sajátít ki többet, mint amennyiért megdolgozott.

2010. augusztus 20. 12:27

„A hazaszeretet immateriális, körülhatárolhatatlan, ugyanakkor nagyon is létező. Ápolni kell, mert bár elvenni nem lehet, kiüresíteni igen: ha a nemzeti ünnepekből kiveszik az összetartozás-tudat, akkor azok óhatatlanul izzadtságszagú, kötelező kűrökké alacsonyodnak. Ha március 15., október 6. és 23., illetve augusztus 20. csak az unalomig ismert történelmi események felelevenítését jelenti, és az évfordulók üzenetét szép lassan elfedi a múzeumi por, akkor sejteni lehet, hogy a nemzeti közösség bajban van. Magyarországon a progresszív értelmiség jobb esetben idejétmúltnak, rosszabb esetben nevetség tárgyának tekintette a nemzettudatot, a jobboldal egy hangos része romantikus, pszeudo-tudományos mesékkel erőszakolta meg, a kommunizmus - és vele együtt a posztkommunista hagyaték - pedig egész egyszerűen hagyta, hogy megfojtsa a giccs. Valahol innen kéne újrakezdeni. (...) 

Itt élünk Közép-Európában ezer éve, tízmilliónyian a határainkon belül és még milliónyian azokon túl: nem vagyunk kicsi nemzet, nem vagyunk elszigetelve, nincs sehol megírva, hogy kudarcra lennénk ítélve. Nem állomásozik nálunk semmilyen idegen megszálló erő, nem korlátoz minket senki szabadságunkban, nem parancsol nekünk egyetlen idegen birodalom sem. Emberemlékezet óta nem volt ilyen kiváltságos a helyzetünk. Az önfelmentés ugyanolyan hamis és félrevezető, mint az internacionalista iskola leckéjét szolgaian elismétlő és jó okkal utált »tanuljunk meg kicsik lenni« felszólítás. Ha van ideje az aktív hazaszeretetnek, akkor az idei augusztus 20. biztosan ilyen pillanat. A komplexus- és mániamentes ünnepi hangulat végre elkezdheti helyretenni azt, ami 1989 óta kevésszer sikerült Magyarországnak: büszkének lenni önmagára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2010. augusztus 20. 16:13
Na, itt a kedvencem, ez a kis taknyos.... A Stinger -rakétáim kinyílénak a zsebemben...:((( Már másfél éve VAN KÖZGAZDA-diplonyálya nékije, oszt NAVRA csípi ütöt, - MIRE??! - s FÉL ÉVVEL A DIPLOMAOSZTÓJA UTÁN ez a látensfideszes valódi-liberális ENGEM a 24 ÉVES ügyész/ügyvédi munkámmal kapcsolatban "LEKÖZÉPSZERŰZÖTT", meg a 20 éves Fidesz-tagságomat is lefikázta!!! Indokoljátok meg, MIÉRT NE konczoljam eztet én most föl????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!