Építkezni kell!

2010. augusztus 23. 13:39

Söjtörön még ma is keserűen emlékeznek a Medgyessy-kormány látogatására, az úrhatnámságra, a hivatali pöffeszkedésre.

2010. augusztus 23. 13:39
„Söjtörön még ma is keserűen emlékeznek a Medgyessy-kormány látogatására, az úrhatnámságra, a hivatali pöffeszkedésre. A munkanélküliséggel és szegénységgel terhelt térségben, Deák Ferenc szülőházánál, a kiegyezés atyja születésének kétszázadik évfordulóján, 2003. október 18-án kihelyezett kormányülést tartottak. A fővárostól kétszáz kilométerre lévő Söjtörre a rózsadombi Mágnáskertből szállították ebédre az ételkülönlegességeket, potom 2,4 millió forintért, közpénzből. A paraszti gyomornak ennyi elég volt. A községben rendezvényt tartó miépesek és a falu lakói krumplival és tojással hajigálták meg a népüktől fényévnyi távolságra elszakadó kormánytagokat, sőt jól le is hazaárulózták őket. Az ország közvéleménye a botrány után a deáki eszme, a demokrácia megcsúfolásáról beszélt, a Magyar Szocialista Mágnáspárt »jóvoltából«. A hatalom azonban bosszút állt a söjtöri fiaskóért, rendőrségi, hatósági vizsgálattal vegzálták a falu lakóit. Söjtör ma az MSZP–SZDSZ nyolcéves uralma miatt szegényebb, mint valaha, és az nem ad vigaszt a söjtörieknek, hogy az ország valamennyi települése megsínylette a gazdasági, morális pusztítást.

Mintha ezek a magukat balliberálisnak nevező politikusok, akik ide vezették hazánkat, nem is a magyar nemzet fiai lennének. Mintha nem ismernék Deák Ferenc, a haza bölcse legfőbb elvét, hogy »építkezni kell«. Mintha nem tudnák, nem tanulták volna meg, hogy Szent István és az őt követő nagy királyok, egészen Hunyadi Mátyásig, építettek, gyarapítottak, nem romboltak, és nem a külföldiek, idegenek kezére szándékoztak átjátszani országunkat. Mintha nem tudnák, hogy a reformkor, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc politikusai, hős honvédei, a kiegyezés megalkotói, az 1956-os forradalom szabadságharcosai azon igyekeztek, hogy jelentős nemzet legyünk.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. augusztus 23. 20:05
Ez a stefka ugyanaz aki akádárrendszerben a Magyar Rádióban az egyik vérmes komcsi riportere volt? Szép derék egyenes ember ez is.Sétálhatna kézenfogva szürös és pozsgay elvtárssal.
küllő
2010. augusztus 23. 20:05
Ez a stefka ugyanaz aki akádárrendszerben a Magyar Rádióban az egyik vérmes komcsi riportere volt? Szép derék egyenes ember ez is.Sétálhatna kézenfogva szürös és pozsgay elvtárssal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!