A Lehet Más a Politika több mint név

2010. július 11. 09:04

A Jobbik megfelelője a Rammstein zenekar, kőkemény germán rock. Vonáék kampánya telitalálat. Interjú.

2010. július 11. 09:04

„- Mondjuk a mosóporpiacon eladható úgy egy új termék, hogy senki sem ismeri a márkáját, nem tudni milyen ruhához való és minimális a reklámbüdzséje?

– Kizárt. Hacsak nem szuperjó az ára.

– A pártok piacán viszont működik ez a modell. A Lehet Más a Politika mindössze másfél éve alakult, nevét pár hónapja alig ismerték, programjáról az átlag magyar ma sem tud többet annál, mint hogy valami zöld, a kampányra pedig állítólag mindöszsze néhány tízmilliót költött. Mégis az Országgyűlésbe jutott.

– Két oka van a sikernek. Egyrészt az LMP a lehető legjobbkor érkezett, pont, amikor a versenytársai – az MDF, az SZDSZ, az MSZP – meggyöngültek. Annak érzékelése, hogy űr támadt a balliberálisnak mondott oldalon, egyértelműen az LMP-s vezetők stratégiai helyzetfelismerése.

– Vagy a mázlija.

– Úgy is mondhatjuk… A siker másik összetevőjének a jól komponált, kreatív kampányt és a termék hatékony márkázását mondják. A Lehet Más a Politika több mint név, egyúttal kampányszlogen. Szerencsésnek bizonyult abból a szempontból is, hogy 2010-ben a remény, a lehet más felmutatása fontos politikai üzenetté vált. Kértem is a párt politikusait, hogy megszólalásaikban ne rövidítsék LMP–re a Lehet Más a Politikát. Ráérnek arra évek múlva, ha majd mindenki tisztában lesz a képviselt értékekkel. A kampányban azt a kérdést tettük fel az embereknek, hogy tényleg lehet-e más a politika. Amire lehetetlen volt nemmel válaszolni. Ezzel mindenki egyetértett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-d(-_-)b-
2010. július 12. 02:19
A Rammstein baloldali.
blogen
2010. július 11. 13:41
Ez nem igaz, a JOBBIK talán a kissé gyerekes, túljátszott Feindflug-ra hasonlíthat. Van néhány jó megmozdulásuk, de a számaik többsége sablon és jónéhány egyenesen unalmas is, mert erőből zenélnek és túl komolyan veszik. A Rammstein finom cinizmusa teljesen hiányzik belőlük! Könyörgöm, hogy lesz más itt a politika, ha még az európai indusztriálban se vagytok otthon. Hát mit halgattatok ti eddig, klezmert!?
a. sz. tapasz
2010. július 11. 12:46
jól beszél a srác, és ha a fidesz is összeszed pár épkézláb kreatívot (a maiaktól sajnos csak kilógatósdira futja), talán elkerülhető a 14-es bukovári
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!