Számonkérés vagy szerepcsere?

2010. március 18. 14:58

Kevés remény látszik arra, hogy a rendszer maga változzon. Csak a szereplők cserélődnek.

2010. március 18. 14:58
„Hiába ígér a Fidesz felelősségre vonást és számonkérést, hiába zajlik most már jóideje a BKV-ügy - a hírek szerint szocialista belháború áll a dolog mögött -, mégis az az ember érzése, hogy nem történhet más, mint ami 1998-ban vagy 2002-ben: hosszú-hosszú évekig húzódnak majd az ügyek, és amikor már mindenki elfelejtette, mire is ez az egész, szép csöndben jönnek a felmentő ítéletek, vagy az enyhénél is enyhébbek. Addig meg hallgathatjuk az összes érintett szájából, hogy ők csak politikai boszorkányüldözés áldozatai. Érveik között az is ott lesz, vagy kimondva vagy kimondatlanul, hogy ugyan, mi bűnös van ebben, hiszen ők, a túloldaliak is ugyanezt csinálják, ők sem jobbak minálunk.

Vajon képes lehet-e a Fidesz arra, hogy szakítson ezzel a húszéves tradícióval? Vagy itt már csak a jóisten segíthet?

Magyarországon mindig is az állammal lehetett a legjobb üzleteket kötni, egész rendszer épült ki erre. A pártfinanszírozás rendezetlensége csak erősíti ezt a rendszert: mindenki tudja, hogy a törvényes keretek közötti gazdálkodással a valós igények töredékét lehet csak fedezni, emiatt a pártok "lopni kényszerülnek”. Az utóbbi tíz évben már azt látjuk, hogy a pártok számára szükségesnél is sokkal több pénz tűnik el, egyszerűen visszafoghatatlanná, ellenőrizhetetlenné vált a rendszer, szereplői elszabadultak, megrészegítette őket a pénz és a büntethetetlenség tudata. A lenyúlt pénzből már nem csak a pártok számláit fizetik, de jelentős magánvagyonok keletkeznek. Az állami projektek nagy részét is a lopáshoz, a lopásnak ehhez a teljesen irracionális mértékéhez szabják.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. március 19. 07:28
Azok, akiknek nem tetszik a szoc-lib hatalom leváltása, egy reményeim szerinti becsületes, szakmailag magasabb kvalitású, az ország érdekeit szem elöl nem tévesztő párttal, azok kárálnak mindenféle ostobaságot, hogy ez sem lesz jobb, meg nálunk az a jó, ha a szocikban bízunk. Szerencsére a választók jelentős része akarja, hogy legyen változás, hogy legyen vége a szoc-lib országromboló, korrupcióval összefonódott ámokfutásának.
Öreg
2010. március 18. 20:02
Szerencsétlen ez a szöveg! Nem érti a lényeget, ha igaza lenne- a rendszer marad,csak a szereplők cserélődnek- akkor jön az igazi szélsőség / az átlag emberek lesznek azzá/ és lesz itt olyan változás, amitől megmondó embereink -ha mernek- sikitani fognak.
is3
2010. március 18. 18:31
jahahahaj. tett a cikk egy állítást, és még csak meg se próbálja senki cáfolni. tehát igaz. a személyeskedés, beszólások stb. meg csak a hozzászólót minősítik. csak a tükröt tartom, ti belül nyilván rendkívül tárgyilagosnak, meg objektívnek látjátok magatokat.
budai zöld
2010. március 18. 16:54
Vajda Éva korrupciószakértöként nagyon szépen tolja a nép arcába a szakmai köntösbe bújtatott balos suttogópropagandát: Most ugye: "Ne szavazzatok a Fideszre se, mert ök is ugyanúgy lopnak!" Öszöd után, de még böven Gyurcsány bukása elött, amikor már böven kiborulóban voltak a BKV-, metró, Margit-híd, stb. bilik, meg éppen erröl értekezett: "A magyarországi korrupcióról _mindenki_ ugyanannyira tehet, merthiszen a kényszervállalkozók nem fizetnek rendesen ÁFÁt." Fogadjunk, hogy lesz még ennél jobb is fél éven belül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!