Kiáll az igazság mellett a Magyar Ökölvívó Szakszövetség: Ez vállalhatatlan és felháborító!

2024. augusztus 01. 22:41

„Kérjük, hogy a NOB vizsgálja felül a döntését, amivel egy olyan versenyzőt engedtek a NOB versenyrendszerébe, akit korábban világbajnokságon kitiltottak” – mondta Berkó Lajos.

2024. augusztus 01. 22:41

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia a 66 kilós súlycsoport negyeddöntőjében a párizsi játékokon.

Az afrikai öklözővel kapcsolatban csütörtök délelőtti nyolcaddöntőjét követően robbant ki botrány, miután olasz riválisa alig 40 másodperc után feladta ellene a találkozót, majd nem fogott vele kezet és igazságtalannak nevezte a helyzetet. Mindezt azért tette, mert Helifet tavaly a nemzetközi sportági szövetség (IBA) kizárta a vb-ről magas tesztoszteronszintje miatt, Umar Kremljov IBA-elnök pedig akkor elmondta, hogy XY kromoszómát találtak nála a vizsgálatok során. A NOB – mely az IBA-t kizárva rendezi meg az olimpiai bokszversenyeket – ugyanakkor engedi szerepelni.

Nagyon szomorú vagyok, amiért áll a bál és egy olyan témáról kell beszélnünk, ami nem a sporttal összeegyeztethető”

– nyilatkozott csütörtökön az MTI-nek Berkó Lajos, a magyar szövetség ügyvivő testületének tagja az ökölvívótorna helyszínén. „Ez vállalhatatlan és felháborító! A Magyar Ökölvívó Szakszövetség minden lehetőséget megragad arra, hogy ezt szóvá is tegye és már készítik a kollégák a hivatalos levelet a Magyar Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság felé. Ebben hangot adunk ennek a felháborodásnak és kérjük, hogy a NOB vizsgálja felül a döntését, amivel egy olyan versenyzőt engedtek a NOB versenyrendszerébe, akit korábban világbajnokságon kitiltottak, mert XY kromoszómát találtak nála a vizsgálatok során.” 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Hámori Luca mindenképpen ringbe lép szombaton délután

Berkó Lajos hozzátette, hogy a MÖSZ vizsgálja, van-e jogorvoslati lehetőség Helif szereplésével szemben. Azt viszont kijelentette: Hámori Luca mindenképpen ringbe lép szombaton délután a negyeddöntőben, melyben már az érem lesz a tét. „Nekünk meg sem fordult a fejünkben, hogy Luca ne álljon ki a mérkőzésre. Öt perce beszéltem vele. Fel van dobva, nagyon jól érzi magát a ringben és aki látta a mai és az ír lány elleni mérkőzését, az egyetérthet velem abban, hogy jó őt látni a ringben” – méltatta Berkó Lajos a kőszegiek versenyzőjét, aki a vasárnapi selejtezőben Grainne Walsh-t, majd a csütörtöki nyolcaddöntőben az ausztrál Marissa Williamsont győzte le simán.

Amennyiben a NOB engedi, hogy ilyen egyenlőtlenség alakuljon ki a nők között, akkor azt mi minden fórumon elítéljük és ezt hangoztatni is fogjuk,

de a versenyzőnket nem fosztjuk meg attól a lehetőségtől, hogy olimpiai éremért bokszoljon.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2024. augusztus 02. 09:26
Ezért kell a woke ideológiát tűzzel-vassal üldözni.
blackpuli
2024. augusztus 02. 09:14
Az a baj, hogy ha Luca kiáll és az egyenlőtlen feltételek ellenére mégis nyer, legitimálja az egészet, merthogy "na ugye, mégis meg lehet verni." Tehát mindenképpen rossz, ha kiáll ellene, akár nyer, akár veszít. Az összes női boxolónak bojkottàlnia kellene, ez lenne az egyetlen értelmes megoldás. Ellenkező esetben minden megy tovább és ezek a degenerált szadisták megszállják a női sportokat.
pot_ember
2024. augusztus 02. 08:25
A wokeizmus sikeres nyomulása annak köszönhető, hogy a nemzeti olimpiai szervezetek nem működnek együtt. Mi magyarok miért nem tiltakoztunk mielőtt az olasz sportolónőt megalázták tönkretették? Miért hagyjuk, hogy a NOB vezetői politikai karrierjük, presztízsük érdekében nőket "veretnek" biológiai férfiakkal. Hangoztatják a vallási és politikai jelképek tiltását, ez mellet blaszfémiával felérő megnyitott szerveznek, és nyíltan támogatják woke ideológiát.
pepepapa
2024. augusztus 02. 08:11
Remélhetőleg kétszer jól tökön vágja hogy elmegy a kedve mindentől a mocsoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!