Már két várossal kell versenyeznie Budapestnek, ha olimpiát szeretne rendezni 2036-ban

2024. szeptember 09. 21:55

Varsó után Koppenhága is bejelentkezhet az olimpia megrendezésére.

2024. szeptember 09. 21:55
olimpiai ötkarika

aNyitókép: 

Újabb európai főváros jelentkezhet be a 2036-os olimpia rendezési jogáért zajló versenybe – közölte a Politico cikkére hivatkozva a hvg. A lap azt írja, Dánia fővárosa, Koppenhága a jövő évi költségvetésében 500 ezer koronát, mintegy 26,6 millió forintot különített el egy előzetes hatásvizsgálatra, amelyben a pályázásnak és az olimpia megrendezésének a feltételeit térképeznék fel. 

Mia Nyegaard, Koppenhága kultúráért és szabadidőért felelős vezetője arról beszélt, hogy minden idők legkisebb és legfenntarthatóbb olimpiáját rendeznék meg. Bejelentették azt is, hogy megpályáznák az ifjúsági olimpiát is. Dánia legkorábban 2036-ban rendezhetne olimpiai játékokat, mivel 2028-ban az amerikai Los Angelesben, 2032-ben pedig az ausztrál Brisbaneben versenyeznek madja világ legjobb sportolói ai olimpiai érmekért és a babérkoszorúért. 

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke biztos benne Koppenhága fantasztikus olimpiát tudna rendezni.

A 2036-os olimpia megrendezésére korábban Varsó jelentkezett be, de lehetéséges, hogy a dán fővárosnak a lengyelek mellett Budapesttel is versenyeznie kell az olimpiáért, hiszen korábban felvetődött, hogy Magyarország pályázna a 2024-es olimpia megrendezésére. 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. szeptember 10. 14:32 Szerkesztve
Épeszű sportoló nem indul az olimpián, példakép énekes nem indul az Eurovíziós dalfesztiválon, értelmes ember nem vesz át Nobel díjat, youtuber nem megy be a TV-be és illegális migránst nem fogad be Brüsszel még befizetett pénzbüntetés ellenében sem. Ja és Hadházy sem megy be dolgozni, csak pénzért... Szóval van az a pénz amiért hülyét csinálnak magukból egyesek.
Reszelő Aladár
2024. szeptember 10. 14:04
Az egyik skandináv tehát jó. A másik ukrajapárti és perek alatt oldotta meg a jogállmisági problémáit. Pontosan milyen esélye lenne Budapestnek, ahol a lipsik nem akarják, mert képtelenek pozitívan tekinteni a saját házájukra. De persza ha majd MP akarja, akkor a legjobb ötlet lesz.
wombatmenhely
2024. szeptember 10. 13:25
Magyar Péter márciusban még nagyon gyengén támogatta az olimpiarendezés ötletét. Most választás elé kerül: 1. Harcoljunk minden erőnkkel Orbán agyréme ellen! Vagy: 2. Ha megnyerjük a 2026-os választást, sokkal nagyobb esélyünk nyílik arra, hogy nekünk ítéljék oda a rendezés jogát.
Isten jobb keze
2024. szeptember 10. 10:38
Mindentől függetlenül, hogy Magyarország mennyire felkészült egy olimpiai játékok lebonyolitására, már most boritékolható, hogy annak ellenére hogy kelet európa még soha nem rendezett olimpiai játékokat, most fog, de Lengyel ország. Magyarország nem fogja megnyerni a rendezés jogát, Orbàn miatt. Hisz en mindenki szinte.. utálja.. és ez sajnos vissza hat az országra is! ❤️🤍💚
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!