Itt az újabb magyar aranyérem: Milák Kristóf ismét olimpiai bajnok!

2024. augusztus 03. 20:35

A magyar klasszis 100 méter pillangón hagyta maga mögött a mezőnyt Párizsban – kilenc század döntött a javára.

2024. augusztus 03. 20:35

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Azok után, hogy szerda este ezüstérmet nyert a 200 méteres pillangóúszásban, szombat este is szeretett volna nagyot úszni Milák Kristóf. A magyar klasszis nem bízta a véletlenre, szenzációs versenyzéssel rukkolt elő a párizsi olimpián a 100 méteres pillangóúszás döntőjében:

49.90 másodperces ideje újabb érmet ért, de ezúttal aranyat! Kilenc század döntött a javára!

Ezt is ajánljuk a témában

Életében másodszor úszott 50 másodperc alatti időt ezen a távon, először három éve, a tokiói döntőben! Megvan a magyar olimpiai csapat harmadik aranyérme! Darnyi Tamás és Egerszegi Krisztina után harmadikként szerez aranyérmet két, egymást követő olimpián 100 és 200 méteres távon!

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, Milák Kristóf a legjobb idővel jutott a döntőbe pénteken, Kós Hubert pedig a 16. helyen végzett 100 méteres pillangóúszásban a párizsi olimpián. A három napja a 200 méteren ezüstérmesként záró Milák az előfutamban – amelyben az ötkarikás játékok történetében először úszott együtt két magyar olimpiai bajnok – óriási iramot diktált,

így 50.19 másodperces idővel az első helyen lépett tovább.

A középdöntőben úszott 50.38 másodperccel is az első helyen ment tovább. A 24 éves Milák Kristóf három évvel ezelőtt ezüstérmet nyert a tokiói olimpián a 100 méteres pillangóúszásban.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. augusztus 04. 12:17 Szerkesztve
Nagyon tisztelem Milákot, ahogy az elmúlt egy évben kiállt magáért és a szavak helyett az eredmények beszélnek most helyette. Mindazok ellenére, ahogy bántak vele a szövetség és a médiamunkások részéről, és amilyen szintű médiahiszti még nem volt sportolóval kapcsolatban. Csendben, szó nélkül tűrt és csinálta a dolgát. Mindig is drukkoltam neki, amióta 2017-ben láttam őt először, amikor berobbant a felnőtt mezőnybe, de az utóbbi időben az iránta érzett tiszteletem sokkal nagyobb magasságokba emelkedett. A 200 pillangón egy nagyon erős időt ment, 1:51-et, nem tehetett róla, hogy a francia bőven élete legjobb idejével az utolsó métereken megverte. A 100 pillangón parádésan építette fel az úszást. Délelőtt repesztett egy nagyon erős időt, este az első 50-et nyomta meg úgy, mint még soha, akkor a fal a végén nem jött ki jó, hozzá is csapta a kezét. A döntőben pedig minden összejött, jött az elején de tartalékolt a végére és a fal tökéletes jött ki. Köszönöm az élményt neki és gratulálok!
Hoked_ly
2024. augusztus 04. 06:40
Miféle buziniggger vicsorog ott Milák mellett? Fehér ember már nincs francisztánban?
maróti
2024. augusztus 04. 06:10
Szép volt! Gratulálok!
benedek77
2024. augusztus 04. 06:00
Kár, hogy egy ilyen tehetséges úszó ahelyett, hogy Hosszú Katinka vagy Marchand többszámos sikereit célozná meg, inkább beéri egy úszásnemmel ahol még legyőzőre is talál. Pedig gyorson is lett volna keresnivalója, mint ahogy ez valamikor célja volt, de ez a hajó elment. Talán a magyar sportolókra jellemző, túlzott sztárolás, és kényeztetés az oka, talán fejben gyenge. Nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy több mint 1,5 évig szarjanak az edzőjük, a szövetség, a sajtó, a szurkolók fejére, felvegyék a többmilliós közpénzt, és azt csináljanak amit akarnak. Meg is lett az eredménye. Az egyéni csúcsaitól elmaradva, a nehezebbik számon legyőzve. ez már történelem, újabb 4 évig mehet a Milák-show. De ha így folytatja, Los Angelesben, közel a 30-hoz nem sok babér terem majd neki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!