Ilyen nincs: Hámori Luca ellen is eljárást indíthat az Algériai Olimpiai Szövetség

2024. augusztus 03. 16:16

„Erkölcstelen lejárató kampány” miatt indítanának eljárást a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál.

2024. augusztus 03. 16:16
null

Nyitókép: Illyés Tibor/MTI

Jogi panaszt tett Algéria a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál (NOB) Hámori Luca kijelentése miatt – adta hírül a Magyar Nemzet a Reuters hírügynökségre hivatkozva. Az Algériai Olimpiai Szövetség az Imane Helif algériai bokszoló ellen indított „erkölcstelen lejárató kampány” miatt indított eljárást. Az Ansa olasz hírügynökség információ szerint azt kifogásolták, hogy a magyar olimpikon a közösségi médiában férfinak hívta a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómákkal is rendelkező Imane Helifet. 

„Én sem tartom fairnek azt, hogy ez a versenyző a nők között indulhat, de nem foglalkozhatok ezzel most, változtatni nem tudok, ezt hozta az élet, ezt kell megoldani” – írta Hámori Luca a Facebookon, bár azt nem tudni, hogy az algírok pontosan melyik kijelentését kifogásolják. Az Algériai Olimpiai Bizttság több állásfoglalást is kiadott, melyben támogatásukról biztosították sportolójukat. Ugyanakkor már ezekben is nyíltan jogi lépésekkel fenyegezőtek.

Fenntartjuk a jogot, hogy eljárást indítsunk bárki ellen, aki részt vett ebben a förtelmes kampányban Imane Helif ellen!”

– írták megszemélyesítés nélkül pénteki bejegyzésükben.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chris75-2
2024. augusztus 04. 07:04
Az olimpia is az Eurovíziós dalfesztivál szintjèn stagnàl. Libsi pöcegödör
wopeti
2024. augusztus 04. 00:55
Pontosan miért is indítanának eljárást? Luca pontosan mit is állított azzal, amit mondott? Azt, hogy elbukott a tesztoszteron-teszten és mégis indulhatott? Ez tény. Vagy azt, hogy férfi, és ezért nem indulhatott volna női kategóriában? Ilyen állítás meg konkrétan nem hangzott el. De még elhangozhat. Ebben az esetben viszont ennek tisztázására szükségessé válik egy genetikai-teszt is, mely egyértelműen megállapítja, hogy rendelkezik-e a csak a férfiakra jellemző Y-kromoszómával vagy nem. Aztán még az is lehet, hogy ez alapján óvást is benyújtanak az eredmény megsemmisítésére. Közben az egész világ Lucának fog drukkolni.
zakar zoltán béla
2024. augusztus 03. 20:20
Dar Win mi volt?!
atti64
2024. augusztus 03. 20:08
ALGÉRIA, FRANCIA GYARMATVOLT RÉGEN ONNAN TÖLTIK FEL AZ ORSZÁGOT PATKÁNYOKKAL EZERT LETTEK A FRANCIÁK IS PATKÁNYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!