Hogy gondolta ezt az UEFA? – csalás miatt elítélt bírók vezetik az Eb-elődöntőket

2024. július 08. 17:54

Eddig is voltak problémák a bíráskodással az Európa-bajnokságon, de úgy tűnik, még ezt is lehet tetézni.

2024. július 08. 17:54

Fotó: Kenzo Tribouillard/AFP

Az utolsó mérkőzéseihez érkezik a labdarúgó Európa-bajnokság, a héten véget ér a torna, így a legnagyobb téttel járó találkozók elméletileg a lehető legfelkészültebb, feddhetetlen játékvezetőket igényelnék. A józan ész legalábbis ezt diktálná, az Európai Labdarúgó Szövetség azonban más állásponton van.

Ezt is ajánljuk a témában

Az UEFA kijelölte a Spanyolország–Franciaország és az Anglia–Hollandia elődöntők játékvezetőit, előbbit a szlovén Slavko Vincic, utóbbit a német Felix Zwayer vezeti majd – mindkettejük ütötte már meg a bokáját korábban a törvény megsértése miatt. Nézzük, mit követtek el a derék sípmesterek!

A szlovén Slavko Vincic még évekkel ezelőtt került szembe a törvénnyel, 2020-ban vették őrizetbe, mert a vádak szerint tagja volt egy drogokkal, fegyverekkel és prostituáltakkal üzletelő csoportnak, 

ám végül közvetlen bűnrészességet nem tudtak rábizonyítani, így nem sokkal később távozhatott a letartóztatásból, és folytathatta játékvezetői pályafutását – írja az origo.

Felix Zwayer pedig évekkel ezelőtt egy komoly fogadási botrányba keveredett bele, tagja volt annak a csoportnak, amely egy bűnöző német bíró, Robert Hoyzer köré szerveződött – azt azonban tagadja, hogy pénzt fogadott volna el a meccsek befolyásolásáért. Egy vitatott játékvezetői döntésektől hemzsegő 2021-es Borussia Dortmund–Bayern München Bundesliga-rangadó után az akkor még dortmundi mezben futballozó Jude Bellingham ki is fakadt:

Mit várhatunk el egy olyan bírótól, akiről köztudott, hogy Németországban komoly fogadási csalásokba keveredett?”

– fogalmazott a Real Madrid-sztár, Jude Bellingham, aki várhatóan ott lesz a pályán a hollandok ellen, így nem feltétlenül lehet elégedett a bíróküldéssel.

Ezt is ajánljuk a témában

Az idei Eb egyébként tartogatott már néhány érdekes, finoman szólva megosztó esetet, amelyek felkavarták az állóvizet, elég csak a Willi Orbán elleni Gündogan-lökésre gondolni, Varga Barnabás sérülésének semmibevételére, Toni Kroos brutális szabálytalanságára Pedri sérülésénél vagy Cucurella tizenhatoson belüli kezezésére, amelynél néma maradt a síp. A közvélemény hiába háborog, az UEFA természetesen rendre megvédte a játékvezetőket – hivatalból ez a dolga, ám a szakemberek későbbi foglalkoztatottságára komoly hatással lehet egy-egy „baki”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. július 09. 07:45
Hát így...
Phm045
2024. július 09. 05:26
Multjuk miatt zsarolhatók, tehát vezetésre ideálisak...... Tisztára mintha a junio vezetése........ Nem különös........
evass816
2024. július 08. 22:03
Európai értékek, vagy mi...
2024. július 08. 21:44 Szerkesztve
UEFA = Futball Eurovisiós dalfesztivál...aberráltak, wokok előnyben...maradok a kajak-kenu-nál
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!