140-en rekedtek egy Budapestre tartó luxushajón az árvíz miatt

2024. szeptember 16. 20:29

A Thurgau Prestige nevű hajó szombat óta vesztegel Bécs közelében az áradások miatt, a fedélzeten tartózkodók nem tudják elhagyni a vízi járművet.

2024. szeptember 16. 20:29
null

Nyitókép: vg.hu

Szombat óta vesztegel a Thurgau Prestige nevű luxushajó Bécs közelében, amely Budapestre tartott. A hajó az áradások miatt már második napja nem tud továbbhaladni – adta hírül a vg.hu

A 110 méter hosszú svájci vízi jármű 102 utasa és 40 a fős személyzete a hajón rekedt, és mivel a víz elárasztotta a mólókat, a fedélzeten tartózkodók nem tudják elhagyni azt. 

A hajó pénteken indult Linzből, de a heves esőzések okozta dunai áradás szombaton megállította Bécsnél. Az utasok és a személyzet keddig biztosan a hajón maradnak. A Thurgau Prestige annak ellenére indult útnak, hogy előre jelezték a várható viharokat, az üzemeltető szerint azonban nem számítottak ilyen súlyos áradásra. A svájci sajtó ugyanakkor az üzemeltetőre, a svájci Thurgau Travelre hivatkozva némiképp az osztrák hatóságokat is okolja a kialakult helyzetért. „A döntés az ő kezükben van” – írta hétfői közleményében a Thurgau Travel. Ezzel arra céloztak, hogy az ausztriai illetékesek határozatán múlik, hogy a luxushajó mikor indulhat tovább, vagy hogy a fedélzeten tartózkodók mikor szállhatnak ki. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2024. szeptember 17. 16:25
Nem irigylem a hajón rekedt balekokat akik tengernyi pénzt fizettek a szívatásukért. Minket gyaláznak de úgy látszik a művelt nyugat is tele van hülyékkel. Hiába figyelmeztették az üzemeltetőt de "nem számítottak ilyen súlyos áradásra", vagy inkább a profitéhség (luxushajó!) elnyomta a józan döntés hangját. Most meg már az Osztrák hatóságok a bűnbakok. Ez az az eset, amikor mindenki hülye, csak ők helikopterek.
nemecsek-3
2024. szeptember 17. 11:57
Visszafordulni sem tud? Ezek a svájci hajók egyre gázosabbak.
szemlelo-2
2024. szeptember 17. 10:37 Szerkesztve
Az egy dolog, hogy az osztrák hatóságok mit engednek. De vajon átférne a hidak alatt?
5m007h 0p3ra70r
2024. szeptember 17. 07:36
Sétahajó? Akkor sétálgassak rajta amíg le nem szállhatnak róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!