Hatalmas magyar sportsiker: főtáblán a 17 éves tehetség

2024. szeptember 16. 19:38

A sportolóra az a Stephen Maguire vár, aki korábban második is volt a világranglistán.

2024. szeptember 16. 19:38
null

Nyitókép: Képernyőkép / Eurosport.hu

Hatalmas magyar sportsikernek örülhettünk hétfőn, ugyanis Révész Bulcsú főtáblára jutott az English Open elnevezésű angliai sznúkerversenyen, amely a fiatal magyar tehetség eddigi pályafutásának legnagyobb eredménye. A világranglista 94. helyén álló junior világbajnok játékosra a selejtező második, egyben utolsó fordulójában hétfőn a rangsorban 36. kínai Jüan Sze-csün várt azután, hogy az első körben 4-0-ra legyőzte a thaiföldi Manasawin Phetmalaikult. 

Révész a második meccsén is végig vezetett, a hatodik, mindent eldöntő frame-et egy 56-os brékkel, majd kínai ellenfele hibájával gyűjtötte be, s ezzel karrierje során először győzött top 40-es ellenféllel szemben.

Révészre a főtáblán kedd délután a 43 éves, 1998 óta profi Stephen Maguire vár, aki pályafutása legjobbjaként második is volt a világranglistán, amin jelenleg a 31. A 17 éves játékos korábban már a hétszeres világbajnok Ronnie O'Sullivannel is megmérkőzött a Xi'an Grand Prixen, a magyar sznúkeres meg is izzasztotta a sportág legendáját. 

(MTI/Mandiner.hu) 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Davidw
2024. szeptember 17. 06:56
Ha ma meglesz neki Maguire, kovire megint johet a Raketa, talan most 3at is behuz ellene
GrumpyGerald
2024. szeptember 16. 21:40
Soha magyar még csak a közelében se volt profi snooker-es karriernek! Ráadásul törpe nemzet vagyunk sznúker szinten, így nézve is világraszóló csoda, amit ez a kissrác művel!
herden100
2024. szeptember 16. 21:06
Hajrá.
cutcopy
2024. szeptember 16. 20:01
Szegény Bulcsú első tévés szereplése arról lett híres, hogy Shaun Murphy meglőtte ellene a Shoot Out történetének első maximumát, remélem holnap Maguire ellen nagyobb sikerei lesznek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!