Highlights of Hungary: Akit megkért a világbajnok, hogy legyen „kíméletes” (VIDEÓ)

2024. október 03. 12:45

Elindult a Highlights of Hungary idei évada, amellyel céljuk, hogy a legkiválóbb magyar teljesítményeket díjazzák. A díj jelöltjeit már kiválasztották a nagykövetek, ám a végső döntéshez az Önök szavazatára van szükség.

2024. október 03. 12:45
null

Nyitókép: Highlights of Hungary

Elindult a Highlights of Hungary idei évada, amellyel céljuk, hogy a legkiválóbb magyar teljesítményeket díjazzák. A díj jelöltjeit már kiválasztották a Highlights of Hungary nagykövetei, ám a végső döntéshez az Önök szavazatára van szükség.

A közönségszavazás a Highlights of Hungary weboldalán elérhető.

Révész Bulcsú magyar snookertörténelmet írt: ő lett az első hazai profi snookerjátékos – és mindezt 17 évesen érte el. Révész idén februárban lett junior világbajnok, s ezzel a teljesítménnyel került be a legnagyobbak közé. A junior világbajnok nagy örömmel fogadta az összes gratuláló üzenetet, de egy kitűnt mindközül: a példaképe, a snooker hétszeres világbajnok-legendája, 

Ronnie O’Sullivan a gratuláció mellett megkérte a fiatal magyar versenyzőt, hogy majd, amikor ellene játszik, legyen „kíméletes”.

Bulcsú nyolcéves kora óta játszik, tizenkét évesen magyar bajnok lett minden korosztályban. Apja öt éve főállásban őt menedzseli. Gyerekként az asztalon lévő színkavalkád, illetve az asztal körül uralkodó kiélezettség, a csendes fókusz és a játékhoz társuló stílus fogta meg. Állítása szerint a magyarok 90%-a nem ismeri a snookert, így szeretné, ha akár az ő sikere által az emberek jobban megismernék azt – ami bár első ránézésre nagyon hasonló a billiárdhoz, mégis teljesen más: „általában a billiárdhoz közeli sportként mutatom be: olyan, mint a billiárd, csak mások a szabályok, kisebbek a golyók és nagyobb az asztal. A billiárd sportoknak a csúcsa a snooker, olyan, mint versenysportban a Forma-1” – mesélte az ifjú versenyző.

Egy álom vált valóra számára azzal, hogy a profik közé jutott, ráadásul ilyen fiatalon. „Tizenkét éves korom óta nem is nagyon gondoltam arra, hogy tizennyolc éves korom előtt ott tudok lenni a profik között. 

Egy hónapja voltam még csak tizenhét, amikor sikerült. Én vagyok a legfiatalabb a mezőnyben.”

Közös siker ez, hiszen Bulcsút édesapja öt éve főállásban menedzseli, az edzőjének, Varga Péternek pedig kulcsfontosságú szerepe volt a magyar sporttörténelmi sikerben.

Kell a napi 6-8 óra gyakorláson kívül más is ehhez a kiváló eredményhez: „Sok összefüggés van a szellemi és a testi fittség között, sokat tesz hozzá, ha az ember karbantartja magát” – számára ez a karbantartás az úszás. „Azt hiszem, ez a legegészségesebb sportág, ami létezik.”

Mindemellett pedig igyekszik lépést tartani a korcsoportjával, bármennyire is lefoglalja az idejét a snooker: épp az érettségire készül, a tanulás mellett pedig a KRESZ-szel foglalkozik, szeretné mihamarabb megszerezni a jogosítványt. Nem tudja még, hogy mit hoz a jövő, de „le kell tenni az érettségit, kell egy B-terv, mert akármi bejöhet”. Amikor pedig befejezi a középiskolát, lesz még egy éve biztosan a profik között. Jó snooker-játékosként mindenre felkészült: ha bekerül az egyetemre, ha nem, ha kiesik a profik közül, ha nem, 

ő küzdeni fog azért, hogy a világranglétrán lehessen.

Nagyköveti méltatás – T.Danny 

Bulcsú sikerei nemcsak az ő személyes teljesítményéről szólnak, hanem Magyarország számára is hatalmas sporttörténeti jelentőséggel bírnak. Jelölése a Highlights of Hungaryre méltó módon ünnepelné a magyar sportolói kiválóságot és inspirálná a fiatal generációkat. Az ő története egy példaértékű bizonyíték arra, hogy kitartó munkával és szenvedéllyel hatalmas eredményeket lehet elérni a világ színpadán. Révész Bulcsú a magyar snooker csillaga, aki 8 évesen kezdett el játszani Budapesten, és hamarosan Varga Péter mentorálásával lépett ki a nemzetközi színtérre. Mindössze 12 évesen minden korosztályban magyar bajnok lett, majd tehetségét Európa- és világbajnokságokon is megmutatta. A Magyar Snooker Gálákon olyan legendás világbajnokokkal küzdött, mint Shaun Murphy, Ronnie O’Sullivan, John Higgins és Neil Robertson. 2024 februárjában fantasztikus teljesítményével megnyerte a WSF junior világbajnokságot, amellyel kétéves kártyát szerzett a World Snooker Touron, így a 2024–25-ös szezontól a sportág legjobbjai között versenyezhet.

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. október 03. 13:44
A "laza" és a "kíméletes" nem szinonimák. :)))))
Rodolfo
2024. október 03. 13:07
Ügyes srác, gratulálok! De Steve Davies-hez még fel kell nőnie (rengeteg ideje van Bulcsúnak). Nem csak azért, mert SD hatszoros világbajnok, hanem mert kitűnő zenei ízlése is van, a DJ-pult mögött is megállja a helyét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!