Az időjárás javulásnak indul, de a neheze csak most jön!

2024. szeptember 16. 18:53

Ránk fért egy jó hír.

2024. szeptember 16. 18:53

Fotó: Getty Images/Sean Gladwell

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban – közölte hétfőn a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán.

Ezt is ajánljuk a témában

Azt írták, kedd hajnalra a legtöbb helyen eláll az eső, és keddtől kezdődően a Kárpát-medence az északi anticiklon déli peremére kerül, így a folytatásban alapvetően száraz légtömeg érkezik az ország fölé.

Emiatt sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban”

– tették hozzá.

Megjegyezték: Magyarországon kedden főként északkeleten, szerdán pedig inkább az ország délnyugati felén alakulhatnak ki nem nagy számban záporok, de csütörtöktől kezdve csapadékmentes idő várható több napon keresztül, az árvíz ellen védekezésben azonban csak most jön a neheze.

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2024. szeptember 16. 19:50
Jó lenne nem pánikot szítani - még a mandineren sem. Le fog menni az árvíz, 2013-hoz képest messze jobban állunk.A gát rendben, vízszivattyút talán most már nem akarnak lopni. megállítjuk a Dunát. Isten minket segítsen. (Komárom)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!